Interviu cu Dragoș Ciobanu, solistul trupei Seven Hills

În ultimii ani, orasul Iași a oferit lumii întregi multe trupe din diferite genuri, majoritatea aflându-se în underground în continuare. Printre acestea putem aminti Nouă Ani Lumină, Inside, Subliminal Damage sau Halmyris. Una dintre cele mai tinere trupe ieșene este Seven Hills, o trupă de metalcore ce a debutat oficial la începutul anului 2016. Pe 16 iulie 2016, trupa si-a lansat oficial primul material discografic în forma EP-ului „Gamechanger” în clubul Underground din Iași. După concert, am avut ocazia să vorbesc despre trupă cu Dragoș Ciobanu, solistul trupei Seven Hills.

Cum s-a format proiectul “Seven Hills”?

Repetițiile au început în toamna anului 2014, într-o componență diferită, proiectul stagnând din varii motive, pentru ca definitivarea line-up-ului prezent să aibă loc începând cu mijlocul lunii octombrie 2015, trupa activând de atunci până în prezent în formula cu mine (Dragoș) la voce, Ciprian la chitară, Cătălin la bass, Andrei la tobe și Marin la chitară, acesta din urmă urmând să părăsească formația în această vară, cu scopul de a pleca peste hotare cu studiile.

De unde vine numele trupei, Seven Hills?

 Ajunși la momentul în care trebuia să ne alegem un nume de trupă, având mai multe variante “pe masă”, am decis să rămânem la Seven Hills, motivul de bază fiind însemnătatea geografică a acestui nume – cele șapte coline pe care e situat orașul Iași. Un alt motiv (dar nu la fel de important) ar putea fi și faptul că unii dintre noi suntem fani ai trupei britanice While She Sleeps, aceștia având piesa “Seven Hills” în repertoriu.

Aveti experiențe muzicale anterioare?

Fiecare dintre noi am mai activat în diverse proiecte muzicale (de lungă sau mai scurtă durată) sau trupe înainte de a pune baza a ceea ce e azi Seven Hills.

Aveți în playlist două cover-uri de la Parkway Drive: „Idols and Anchors” și „Home Is For The Heartless„. De ce ați ales piese de la Parkway Drive?

Personal, sunt un mare fan al trupei Parkway Drive, e una din trupele care m-au influențat și ambiționat să fac muzică, o trupă căreia îi datorez foarte mult atât ca vocalist, cât și ca simplu ascultător. Decizia de a include aceste piese în setlist-ul live Seven Hills a venit din plăcerea de a le cânta, cât și familiarizarea noastră cu trupa, pe care cam fiecare din noi o avea; a fost mai mult o decizie „pe feel”.

Aveți de gând să faceți și alte cover-uri pe viitor?

Nu, vrem să lucrăm strict la materialul nostru propriu – piese de pe EP-ul de debut și muzică la care lucrăm la moment, eventual piese ce se vor găsi pe alte materiale, fie sub formă de single-uri, EP sau, de ce nu, album.

Ați lansat primul material discografic sub forma EP-ului „Gamechanger” în clubul Underground. Cum a fost acest concert?

 A fost o experiență pe care noi în curând nu o vom uita, cu siguranță. Ne-am simțit foarte bine, am simțit feedback pozitiv din partea prietenilor și publicului care a fost prezent. Într-un fel, ne-am simțit ca acasă, între prieteni, având de altfel și ocazia să avem ca invitați speciali trupele Outstorm din Iași și Till Lungs Collapse din București (le mulțumim și aici, cu această ocazie). Abia așteptăm să cântăm din nou publicului din Iași, împreună cu ei să creștem și fiecare concert să fie din în ce în ce mai bun.

S-a ridicat la nivelul așteptărilor voastre acest concert de lansare?

Cu siguranță! După cum menționam la întrebarea de mai sus, pe scenă ne-am simțit ca acasă.

De unde vine numele EP-ului. “Gamechanger”?

Cu numele EP-ului am venit eu în calitate de textier al trupei iar prin “Gamechanger” am vrut să punctez conceptele lirice abordate în toate piesele de pe EP, concepte considerate de mine ca fiind ceva primordial pentru un om (cel puțin în cazul meu), considerându-le că există ceva care ar SCHIMBA lumea, percepția ei de către fiecare în parte (și nu numai) și mecanismul funcționării ei. În al doilea rând, acest material audio e ca un pas înainte pentru noi ca trupă, dar și o experiență “that challenged us” din toate punctele de vedere.

75

Aveți de gând să scoateți alte piese pe viitor? Aveți deja un alt album în viitorul apropiat?

Ca fiecare trupă, ne dorim să ajungem la momentul/momentele în care vom lucra, compune și eventual lansa un album. Lucrăm la material nou, dar nu avem încă în plan, pentru un material full. Vom promova „Gamechanger” în perioada următoare, urmând să lucrăm și să mai lansăm piese noi, fie sub formă de single-uri sau EP. Când o să avem informații certe în legătură cu direcția trupei, le vor putea afla toți pe pagina noastră de facebook.

Aveți concerte programate în perioada următoare?

 Da, o prezență în cadrul Gugulan Rock Open Air în Caransebeș, pe data de 6 august. Cu mai multe confirmări, revenim în august.

Un mesaj pentru fanii Seven Hills? Un mesaj pentru cei ce înca nu ascultă Seven Hills?

Vă mulțumim pentru susținerea pe care ați arătat-o până acum, stați pe-aproape, că urmează a veni lucruri frumoase, cel puțin din perspectiva noastră!

Multumesc  pentru timpul acordat.

Și noi îți mulțumim pentru ocazie, dar și pentru susținerea necondiționată încă de la concertul nostru de debut! Lucruri ca astea au o mare importanță pentru noi și ne bucurăm să avem oameni care ne sunt alături.

One thought on “Interviu cu Dragoș Ciobanu, solistul trupei Seven Hills

Lasă un răspuns