Infected Rain a lansat piesa „Fighter”

Infected Rain a revenit în ultimele luni cu noi producții. Ele vor face parte de pe viitorul material discografic al trupei și se va intitula „Ecdytis”. Acesta se va afla sub egida casei de discuri Napalm Records, label-ul afiliat cu Infected Rain din februarie 2019. Până la ora actuală, a fost lansata piesa „Postmortem Pt. 1„, producție ce va deschide viitorul album. A doua piesă se intitulează „Fighter” și a fost lansata pe 11 noiembrie 2021.

Infected Rain este cea mai cunoscuta trupa metal din Republica Moldova la ora actuală. Înființată în anul 2008 în Chișinău, trupa a devenit rapid cunoscută datorită stilului muzical abordat. Ca și gen muzical, este o o trupă metal la bază, dar fuzionează foarte des cu alte genuri tot din aceiași sferă. Piesele au influențe de nu metal, metalcore sau chiar melodic death metal. S-a remarcat la început pe scena underground din România, dar, a devenit treptat una dintre cele mai importante trupe din zona est-europeană. A susținut până-n prezent concerte în majoritatea țărilor europene, inclusiv înafara continentului, având recent un turneu în Statele Unite Ale Americii alături de trupe precum Butcher Babies.

„Ecdytis” va fi al cincelea album integral al trupei. Titlul albumului este o metaforă ce vine de la termenul biologic cu același nume. Mai exact, acest termen este des întâlnit la năpârlirea pielii la reptile. Albumul va conține 12 piese și va fi lansat oficial pe 7 ianuarie 2022. „Fighter” este un titlu evident, nu are o anumită metaforă. Din punct de vedere liric, trupa a vrut să scoată în evidența spiritul de luptă ce se află în fiecare dintre noi, având sub nuanțele extrem de dure muzical, specifice trupei de altfel, un mesaj pozitiv. Lena Scissorhands, solista trupei, a zis despre această piesă că „este inspirată de la femei puternice care nu renunță niciodată. Este ca un memento despre momentul prezent, putere și potențial. Tot ceea ce ai astăzi este aici și acum.” Datorită acestei descrieri făcute de solistă se înțelege și tema videoclipului, care prezintă efectiv luptătoare de arte marțiale mixte. Acestea sunt prezentate sub imaginea Lenei, care trece de la un look de divă la unul de luptătoare în ring. Imaginile acestea sunt prezentate în același timp cu membrii trupei, care sunt legați de mâini și de picioare, similari cu niște marionete care sunt trase de sfori. Imaginea aceasta se potrivește perfect ca și sincronizare cu imaginile cu luptătoarele menționate anterior, e cumva un fundal muzical perfect în acest sens. Videoclipul a fost realizat de Evgeniy Dedkov, de mix și master ocupându-se Voluta Valentin. Toate aceste lucruri au fost produse sub observația membrilor trupei Infected Rain.

Ca și structură muzicală, se aseamănă foarte mult cu piesa „Stop Waiting” de pe „Embrace Eternity”, un alt album lansat de Infected Rain în anul 2014. Este începutul dur care face trecerea spre un final ceva mai pozitiv și mai înălțător ca și sunet, iar acest lucru este similar atât în „Fighter„, cât și în „Stop Waiting„.

Pentru mai multe detalii legate de Infected Rain, vizitați pagina oficială a trupei.

Lasă un răspuns