„Îmi Lipsesc” marchează sfârșitul trilogiei „Breathelast”

La sfârșitul lunii trecute, a avut loc evenimentul „Sharks Swim In Gray Waters„. Acesta a avut loc în clubul „Expirat” din București pe data de 24 octombrie 2018 și a reprezentat o dublă lansare de videoclip. Trupele Gray Matters, respectiv Breathelast, au lansat videoclipurile pieselor „Zbor„, respectiv „Îmi Lipsesc„.

Piesa „Îmi Lipsesc” nu este tocmai străină publicului. De altfel, dacă scrii pe YouTube cuvântul „Breathelast”, a doua piesă este live-ul piesei postat în urmă cu 2 ani și filmat la BlueCat Studio, același studio ce a editat și videoclipul oficial al variantei finale de studio. Ea marchează totodată finalul „trilogiei” compusa alături de piesele „Monstrul” și „Ascuns În Pereți„. Un comunicat oficial de pe pagina de Facebook a trupei spune următorul lucru despre acest videoclip:

„Povestea noastră în 3 parți (cu „Monstrul” și „Ascuns În Pereți”) a ajuns la final prin „Îmi Lipsesc”; puteți urmări deznodământul video mai jos! Mulțumim tuturor celor care au urmărit șirul până acum, este o bucată din noi toți, cei care am participat direct sau cei care ați încurajat pentru împlinirea trilogiei, mulțumim!”

Dacă ar fi să analizăm puțin această „trilogie”, putem spune că a fost bine gândită în structura ei. Sunt singurele piese ce nu apar pe niciun material discografic al trupei, asta în condițiile în care la începutul acestui an, Breathelast a lansat albumul „All Of This Amounts To Exactly Nothing Until You Throw It All Away”. Exact ca orice trilogie de orice tip, aceasta te trece prin toate stările posibile și poate fi analizată ca o întâmplare din viața fiecăruia dintre noi . Prima piesă din aceasta este „Monstrul„, cea care te duce cu gândul la un moment de impas în care mintea noastră clachează și începem să ne gândim la faptul că „sub podul dintre dorințele noastre, trăiește mereu câte un monstru„. A doua piesă este „Ascuns în pereți„, fără doar și poate cea mai lentă dintre aceste 3 piese. La fel, analiza poate continua pe baza în comparație cu celelalte piese, iar, „Ascuns în pereți” are cel mai evident titlu dintre ele. Ar fi putut fi numita „Pereți”, de exemplu, dar Breathelast a vrut sa puncteze bine acest lucru adăugând înainte „Ascuns”.

Videoclipul piesei „Îmi Lipsesc” prezintă membrii trupei îmbătrâniți. Cu toții apar pe rând, într-un cadru propriu cu fețele îmbătrânite și părul cărunțit. E ca și cum momentele din primele 2 piese i-au ajuns într-un final și nu mai sunt în toate facultățile mintale. De altfel, pe tot parcursul videoclipului apare un „Monstru” ce joacă feste membrilor trupei Breathelast, dezacordându-le constant instrumentele. Comparativ cu varianta live a piesei, cea de studio are adăugate sunete de vioară, făcând sunetul atipic. De obicei, când auzim piese acompaniate de vioare, sunt cumva mai lente, dar Breathelast a făcut exact opusul, adăugând acel sunet pe una dintre cele mai frenetice părți din finalului piesei „Îmi Lipsesc„.

Piesa a fost înregistrată și produsă de Vladimir Ivanov la casa de discuri „Real Sound And Vision”. Videoclipul a fost filmat și editat de Anya Dimitrov de la BlueCat Studio, locația în sine a clipului fiind Unteatru din București.

Pentru mai multe detalii legate de viitoarele concerte si producții semnate Breathelast, accesați pagina oficială de Facebook a trupei.

https://www.youtube.com/watch?v=4xum9VON1tM

Lasă un răspuns