I Lie a lansat prima piesă

Inclusiv în acest an au debutat foarte multe trupe. Mai există și proiecte de tip „one man project” ale unor muzicieni activi deja de câțiva ani în acest domeniu. Un astfel de exemplu este Alex Bălăiță. Acesta a fost în trecut chitaristul trupei Beauty And The Rat, în prezent activând ca basist în formația Contraband X. Recent, acesta a lansat un proiect muzical intitulat I Lie. Conform descrierii oficiale, „îi place să picteze cu sunete„.

Animațiile sunt rare în videoclipurile autohtone. Foarte puține trupe sau artiști apelează la asememenea elemente ca să reproducă vizual o melodie. Alex Bălăiță, a lansat până-n prezent sub titulatura „I Lie” doar o singură piesă, intitulată „Alright„. Videoclipul îți rămâne instant în cap, deoarece îl are ca protagonist principal chiar pe Alex Bălăiță, doar că este reprodus într-un mod animat, pe fundalul unui peisaj urban care merge înapoi, ca și cum s-ar derula în timp. Animația lui Alex Bălăiță merge normal „înainte”, reproducând versuri în acest timp, dar, toată imaginea „reală” merge înapoi. Totodată, pe fundal apare un personaj în anumite momente cheie ale piesei. E un personaj latent, fără vreo expresie proeminentă, stând mereu în ipostaze care te duce cu gândul la o introspecție adâncă în propriile gânduri. Nu sunt sigur dacă sunt faze luate dintr-un film artistic sau e un personaj specific pentru acest videoclip. Piesa în sine, personal, aș pune-o în categoria „indie rock”. Are elemente de tip „dreamy” mult prea multe, vocea este curată, simplă, caldă pe toată durata ei, iar instrumentalul te duce cumva într-o zonă atmosferică. Mi se pare puțin ironic faptul că proiectul se cheama „I Lie”, dar tema din piesa „Alright” descrie o stare cât se poate de reală, nicidecum superficială la cum s-ar aștepta oricine când aude acest nume.

Piesa a fost înregistrată chiar de către artist, de mix ocupându-se Claudiu Achiroaei, iar de master Matias Endoor. „Alright” este prima producție de pe albumul de debut I Lie, care se preconizează să fie lansat în următoarea perioadă a acestui an. Pentru mai multe detalii legate de I Lie, vizitați pagina oficială a proiectului.

3 thoughts on “I Lie a lansat prima piesă

Lasă un răspuns