I Lie a lansat piesa „Wings of my own”

Unul dintre cele mai interesante proiecte muzicale din underground-ul autohton revine cu o piesă nouă. I Lie, proiectul de tip „one man project” ce aparține lui Alex Bălăiță, a lansat recent „Wings of my own„. Aceasta este a patra producție lansată sub această egidă, ce va face parte de pe un viitor material discografic.

Proiectul numit I Lie a apărut în urmă cu aproape 6 luni. A fost de la bun început un proiect solo a lui Alex Bălăiță, cunoscut pentru activitatea sa din trupe precum Beauty And The Rat, respectiv Contraband X în prezent. Toate piesele au fost și sunt ușor de înțeles, atât liric cât și vizual. E de admirat faptul că până-n prezent, fiecare piesă a fost lansată la ceva distanță între ele, reușind să nu satureze până la refuz ascultătorul. În 6 luni au fost lansate 4 producții. Mai întâi a fost piesa „Alright„, urmată de „Don’t Fade Away„, respectiv „Ride„.

Wings of my own” este prima producție din acest an a proiectului I Lie. Toate piesele au avut ca și sunet unul din zona rock-ului alternativ, însă, niciuna nu a avut o influență mult mai evidentă ca aceasta. Personal, riff-ul îmi amintesc de piesele trupei Beauty And The Rat, în care, de altfel, a activat Alex Bălăiță și a fost chitarist. Ca să fiu mai exact, începutul mă duce cu gândul la piesa „Phrases„. Dacă stăm bine și ne gândim, trupa respectiva e din aceiași sferă muzicală. Diferența la I Lie este faptul că se duce într-o zonă nostalgică, mai exact în rock-ul alternativ al anilor ’90. Am putea spune că este inclusiv într-o zona care o dă spre shoegaze, e foarte visătoare atmosfera oferită de piesă. Videoclipul se corelează bine cu versurile piesei. Tema aleasă e una mult mai evidentă, fiind un fluture ce începe să zboare într-o lume decolorată, care, pe parcursul clipului, începe să capete viață.

În acest videoclip, apare și o umbră a lui Alex Bălăiță în anumite părți, odată cu „drumul fluturelui”. Videoclipul este unul digital, având multe elemente cursive, dar, sunt unele momente în care chiar zici că e un stop motion, mai ales la felul în care apare umbra lui Alex Bălăiță. Ascultând piesa și urmărind clipul de la „Wings of my own„, mi-a amintit într-un mod ciudat de 2 videoclipuri ce folosesc elemente de stop motion. În cazul meu, mi-am amintit de clipurile de la „Drag Ropes” de la Storm Corrosion, iar modul în care apare umbra lui Alex, mi-a amintit de „Point Of View” de la DB Boulevard.

Dacă în piesa „Ride” și-a făcut simțită prezența Radu Codreanu, în „Wings of my own” s-a simțit puternic influența acestuia, fiind directorul și animatorul principal al videoclipului. Cadrele cu fluturele din clip au fost de la SkepticDog.

La fel ca în toate piesele I Lie, partea de producție a fost similară. Mai exact, Claudiu Achiroaei s-a ocupat de mix, iar Matias Endoor s-a ocupat de masterizarea piesei. Singurul adaos din punct de vedere muzical a fost din partea lui Iulian Ipate, care a contribuit cu sunete suplimentare de chitară și growl-urile ce completează vocea dinspre finalul producției.

Pentru mai multe detalii legate de I Lie, vizitați pagina oficială a proiectului.

Lasă un răspuns