Hteththemeth a lansat piesa “Honest Lies”

Trupa brașoveană Hteththemeth revine în atenția publicului underground autohton cu o nouă piesă. Este prima producție de studio după o pauză de mai bine de 2 ani. Toată activitatea trupei a fost mai rară în ultimii ani, fiind prezentă doar în concerte live sau în diferite interviuri.

Hteththemeth este una dintre cele mai bizare prezențe muzicale din România. Se autocaracterizează ca fiind o trupă de „unhuman music”. Realistic vorbind, e o trupă de avant-garde metal, originară din Brașov, fondată în 1999. Are la activ trei materiale discografice. Primele două sunt albume de tip split, realizate în colaborare cu alte trupe. Primul a fost “Blank Black” și a fost lansat în anul 2010, alături de Amarthalos. Al doilea a fost „The Unhuman Split„, lansat în 2013, alături de The Bipolar Disorder Project. Ultimul este singurul album integral de studio și se numește  „Best Worst Case Scenario”. Acesta a fost lansat pe 1 aprilie 2016. Concertul de lansare la ultimul album a avut loc în clubul Fabrica din București. A câștigat în 2015, finala României la GBOB (Global Battle of Bands), fiind reprezentanta României la GBOB de la concursul intenațional ce a avut loc la Berlin pe data de 26 mai 2016. Atunci a obținut locul 2, fiind cea mai bună clasare a României din cadrul acelui concurs. Și-a făcut prezența și la „Rockstadt Extreme Fest” de la Râșnov, dar și la alte festivaluri mult mai mici, precum Rock’N’Iași “Indoor Edition”. Este cunoscută pentru piese precum „Happy to be sad„, „Light Lies” sau “You Are My Last Girlfriend“.

Chiar dacă nu a mai lansat vreo piesă nouă din decembrie 2018, Hteththemeth și-a mentinut stilul, inclusiv tematica pieselor. Membrii trupei au o afinitate pentru cuvântul “Lie“. Sunt foarte multe piese ce se învârt în jurul acestui cuvânt, sau al antonimelor acestuia. Până la ora actuală, Htethtemeth a avut piese precum “Light Lies” sau “Light Truths“. “Honest Lies” ar fi a treia piesă ce ar avea legătură cu acest cuvânt. E de admirat inclusiv lungimea piesei, aceasta având peste 7 minute, timp în care se descrie o întreagă poveste. Se poate interpreta ca fiind o piesă romantica, despre o decepție ce urmează să se întâmple. Hteththemeth e recunoscută pentru combinarea unor elemente de-a dreptul romantice în piese, contopite cu părți extrem de dure și un instrumental pe măsura. “Honest Lies” de asemenea, nu se dezminte de stilul creat de trupă, fiind inclusiv completată de violoncelul Alexandrei Enache, prezent pe tot parcursul piesei.

Hteththemeth s-a ocupat de versuri și muzica, ajutând inclusiv la partea tehnică de producție a piesei alături de Dinu Ivancu de la Vissual Studio din Brașov. De mix s-a ocupat Sergiu Nabadan, iar de masterizarea piesei Radu Constantinescu. Artwork-ul piesei a fost creat de Oxana Dvornic. Premiera oficială a piesei a avut loc la Radio Guerrilla pe 25 februarie 2021, și va face parte de pe viitorul album al trupei. Acesta se va numi “Telluric Inharmonies”. Piesa este disponibilă momentan pe Bandcamp, urmând să fie postată ulterior pe toate platformele de profil. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții Hteththemeth, intrați pe pagina oficială de Facebook a trupei.

Leave a Reply