Grohot a lansat piesa “Creatio ex Nihilo”

În ultimii ani, underground-ul românesc a oferit trupe în cele mai neașteptate zone ale țării. Majoritatea nu mai există, în timp ce altele abia se formează și lansează piese. Un astfel de exemplu este trupa Grohot. Este una dintre cele mai noi trupe din țară, existând din anul 2019. Nu a avut o foarte mare expunere pentru concerte, probabil și din cauza zonei de unde provine. Aceasta a fost înființată în orașul Comănești din județul Bacău. Lăsând la o parte pandemia din ultimele luni, zona județului Bacău ducea lipsă de locații unde să se susțina concerte rock/metal. Singurele locații ce încă mai organizau astfel de evenimente se află în continuare doar în orașul Bacău, iar distanța până la Comănești este de peste 60 de kilometri. Trupa în sine are doar 3 membrii și abordează o combinație de stiluri ce au la bază genul black metal.

În cele 3 piese oficiale lansate până la ora actuală, se simt influențe puternice din black metal-ul clasic. De altfel, pe pagina oficială a trupei sunt menționate ca și influente formații precum Immortal, Darkthrone, Burzum sau Mayhem, nume legendare ale genului. Chiar se simt foarte bine aceste influențe, piesele chiar îți dau senzația că trupa ar proveni din acel “prim val” de trupe black metal. Toate cele 3 piese au versuri în română și influențe din istoria românească. Piesele au titluri precum “Negru Voievod” sau “Noaptea Moroiului“.
Ultima piesă are un titlu diferit, datorită faptului că este în latină. Aceasta se numește “Creatio Ex Nihilo“și a fost lansată pe 8 martie 2020. S-ar traduce în română “Creare Din Nimic“. Versurile piesei îți amintesc cumva de Negură Bunget, datorită faptului că acestea sunt inspirate din peisaje întunecate ale naturii și o ușoară tenta spirituală. Piesa în sine, ca și lungime are 5 minute și 19 secunde. După primele 2 minute, “Creatio ex Nihilo” face o trecere într-o parte extrem de atmosferică, pe fundal auzindu-se doar chitara într-o manieră semi-acustică.
Conform unui articol publicat de Din Intunerec, membrii trupei au declarat despre piesă că este “o viziune proprie asupra creării Universului. Piesa reprezintă exact ceea ce spune și titlul din limba latină: crearea din nimic“.
Pentru mai multe detalii despre activitatea trupei Grohot, vizitați pagina oficială de Facebook a trupei, sau contul oficial de Bandcamp, unde se pot găsi primele două piese.

One thought on “Grohot a lansat piesa “Creatio ex Nihilo”

Leave a Reply