Green Shepherd a lansat o piesă nouă

Scena stoner rock româneasca are foarte puține prezențe. În urmă cu câțiva ani, era inexistentă, dar, de ceva timp, trupe noi din zona acestui gen muzical continuă să apară. Green Shepherd este unul dintre acele exemple.

Această trupă s-a înființat pe la mijlocul anului 2019. Conform site-ului Underground Music, “Universul Ciobanilor Verzi este compus din teme precum încercările lăuntrice din viața de zi cu zi, presărate cu motive bacoviene si călătorii inițiatice prin camerele minții.” Până la ora actuală, are doar un album de studio intitulat “LP”, lansat pe 5 aprilie 2020. Este recunoscută pentru piese precum “Blanez Ușor“, “Între Cuvinte” sau “Inert“.

Exodus” este ultima producție semnată Green Shepherd. Aceasta a fost lansata pe 12 februarie 2021. Are parte și de un videoclip oficial, realizat de Anya Dimitrov. Este unul simplu, cu trupa în prim-plan, iar din punct de vedere vizual, atmosfera te duce cu gândul la un univers “distorsionat”. Membrii trupei sunt filmați în așa fel încât să li se distingă mai mult “conturul”. Lumina întunecată în care sunt prezentați cu fundalul portocaliu se contopesc perfect cu muzica piesei “Exodus“. Chiar îți induce o atmosferă psihedelică. Singurul lucru diferit la clip este prezența unei entități diferite de membrii trupei. Aceasta este portretizată de Monica Macedonsky. Din punct de vedere literar, “Exodul” este parte finală a unei tragedii grecești, cuprinzând deznodământul și ieșirea din scenă în cortegiu a actorilor. Partea de la jumătatea clipului simbolizează cumva acest lucru, acea “entitate” încercând “să intre în lumea prezentă”, ducându-ne cumva către “final”, către acel “exod”. Nu sunt deloc efecte speciale pe parcursul clipului, fiind extrem de interpretabil în simplitatea lui.

De înregistrare, mix și master-ul piesei s-a ocupat Marius Costache de la Studio 148 din București. De artwork s-a ocupat Husk 404.

Pentru mai multe detalii despre viitoarele lansări, vizitați pagina oficială a trupei Green Shepherd.

Leave a Reply