Gray Matters – See The Sun

La începutul acestei săptămâni, Gray Matters a lansat primul său videoclip oficial la piesa „See The Sun„. Aceasta este totodată prima înregistrare în varianta de studio a trupei.

Gray Matters este o trupa ce abordează o combinație ce are ca gen principal la bază rock-ul alternativ, însoțit de multe elemente din muzica electronică. Este existentă în muzica underground românească din anul 2014, având concerte frecvente. De cele mai multe ori, Gray Matters cântă în deschiderea altor trupe, în trecut împărțind aceiași scenă cu nume sonore precum E.M.I.L., Jinjer, Implant Pentru Refuz sau Obscure Sphinx. În aceste concerte, s-a putut auzi și „See The Sun„, o piesă prezentă în concertele trupei încă din anul 2015.

Piesa în sine, este structurată în așa fel încât să te treacă prin toate stările posibile, de la meditație, la agitație, iar într-un final, la o stare de eliberare. Videoclipul piesei „See The Sun” a fost unul mult așteptat, trupa lansând frecvent mostre din acesta cu o săptămână înainte de lansare. Acesta, pe lângă membrii trupei Gray Matters, îl are în prim-plan pe Paul Cimpoieru. Este un clip minimalist datorită cadrelor foarte reduse, contopite în fundal întunecat. Ideea clipului este una simbolică, Paul Cimpoieru fiind legat de sfori, încercând să „iasă la lumină”. Aceasta idee are la bază stările lăuntrice care se tot adună în mintea unui om la un moment dat, încătușându-l în propria minte încât acesta are senzația că nu se va termina niciodată starea respectivă și nu va ieși vreodată la lumină. Finalul este unul fericit, personajul prins în sfori reușind să evadeze și să iasă la lumină, în tot acest timp auzindu-se în mod repetat pe fundal „you will see the sun„.

Conceptul videoclipului a fost creat de membrii trupei Gray Matters, fiind totodată directorii clipului alături de Andrei Lupu și Alexandra Popescu. Videoclipul a fost editat de Sabina Aur, de lumini ocupându-se Adrian Maranca, machiajul fiind asigurat de Andreea Hondru. De mix-ul piesei s-a ocupat Adrian Despot, masterizarea fiind asigurata de Mastervargas – Professional Audio Mastering.

Pentru mai multe detalii legate de viitoarele concerte sau lansări, intrați pe pagina oficială a trupei Gray Matters.

Lasă un răspuns