Sâmbătă, 10 septembrie 2016, clubul 31 Motor’s Pub din Suceava vă invită la cea de-a doua semifinală GBOB din anul 2016. Prima a avut loc pe data de 28 iulie 2016 în Sibiu, în perioada festivalului Artmania. Până la ora actuală, în finala GBOB, ce va avea loc pe 10 decembrie 2016 în clubul Rockstadt din Brașov, s-au calificat trupele românești Paper Magik, Recursive Delusion, Black Ice, Funk’e Fetish, Hybrid Symphony, Riot Monk, B.E.A.R. Alături de acestea se alătura trupa Eufobia din Bulgaria.
GBOB (Global Battle Of The Bands) este un cel mai important concurs muzical pentru formațiile live din lume. Acest proiect dorește, ca prin cooperarea cu instituții locale, naționale și internaționale să sprijine creația artistică și să pună în valoare patrimoniul cultural național și să ajute la dezvoltarea unei industrii muzicale funcționale în întreaga țară. Marea câștigatoare din anul 2016 a fost formația ucraineana Sinoptik. România nu este străina de acest eveniment, trupa brașoveană Hteththemeth obținând locul 2 în cadrul finalei mondiale desfășurate la Berlin în mai 2016.
În cadrul semifinalei din Moldova, vor participa trupele Adamo Caduco din Suceava, Atrivm din Tecuci, Reflections din Bacău, B.P.C, The Iron Cross, Outstorm și Serpent Stream din Iași și The EMP din Bistrița. Singura trupă străină din cadrul acestei semifinale este The Wax Road din Ungheni, Republica Moldova. În aceiași seară, pe lângă concurs, va avea loc concertul trupei Invader, o trupă ce a participat la concursul GBOB din anul 2015. Evenimentul va începe undeva după ora 20:00, intrarea fiind de 19 lei. Pentru mai multe detalii sau eventualele modificări, puteți să accesați pagina oficială a evenimentului.
Adamo Caduco este o trupă post rock din Suceava. Înființată în anul 2013, trupa reprezinta alter-ego-ul Laburinthos, trupă deja cunoscută în întreaga lume prin debutul “Augoeides”, lansat și promovat de celebrul label italian Avantgarde Music. Albumul a fost produs de Hupogrammos (Dordeduh, Sunset in the 12th House) și s-a bucurat de recenzii pozitive în multe reviste muzicale de specialitate. Stilul muzical al trupei pendulează între avangarde și Post Metal/Rock, cu intruziuni Dark Wave, inserții Ethereal, amprente Gothic și sonorităţi ce își găsesc fluența într-o cadenţă mistică ce nu ar putea fi catalogată ca inerentă vreunei tradiții. Din punct de vedere conceptual, tema principală a proiectului gravitează în jurul imaginii omului decăzut și erodat de timpuri, ce-și caută soteriologic locul într-o lume muribundă. Din această trupă face parte și Costin Chioreanu, unul dintre cei mai cunoscuți graficieni români. Acesta a realizat artwork-ul albumelor unor trupe precum Bucovina, Arcturus sau Arch Enemy. Anamo Caduco are la activ piese precum „Chthonian Amour” sau „Love is an old heresy„.
Atrivm este o trupă rock din Tecuci. Pornită ca o idee în anul 2011, prin interesul lui Minu Hristodor, Alexandru Toma și Adi Top, formația s-a dezvoltat treptat, astfel încât în 2012 au început să fie prezenți în cadrul manifestărilor locale din municipiul Tecuci. În vara anului 2012, la o primă participare la Festivalul Național Muzritm ocupă locul 2, urmând o perioadă de relativă lipsă în peisajul muzical. Odată cu debutul anului 2013, activitatea formației ia un real avânt, prin implicarea mult mai activă pe plan local. După reiterarea succesului din anul precedent la același festival Muzritm Vatra Dornei, la începutul lunii august, formația hotărăște adoptarea unei forme juridice și organizarea primului spectacol propriu, fapt ce propulsează și mai mult elanul tinerilor interpreți. În 2014, după participarea la mai multe Baluri ale bobocilor, în vederea pregătirii școlare, își reduc puțin activitatea, dar revin în forță începând cu luna iulie, participând la mai multe festivaluri naționale. Au piese precum „Noi„, „Zbor printre nori” sau „Du-te„.
The Iron Cross este una dintre cele mai tinere trupe de pe scena muzicală românească din ultimii ani. Trupa a împărțit scena cu artiști precumTrooper, Bucovina sau Nicu Covaci, fostul solist al legendarei trupe Phoenix. Andrei Cerbu, chitaristul trupei a fost finalist într-o ediție a concursului „Românii au talent”, acesta având o expunere masivă. Trupa este nelipsită de la evenimente de tip moto-rock. A lansat până la ora actuală piese precum „Față din povești„, „Be mine” sau „Miracle Band„. Este pentru a doua oară când participă în cadrul festivalului Rock’N’Iași.
Înainte de toate, B.P.C este un acronim pentru „Bem Pentru Cultură”. Este o trupă de rock alternativ, cu influențe din punk, funk, ska sau reggae. Membrii trupei sunt originari din Huși, respectiv Iași, aceasta formându-se în decembrie 2015. Nu au multe apariții până la ora actuală, dar cele mai notabile au fost din cadrul festivalurilor Rock’N’Iași „Open Air” 2016 și Open Camp Vaslui 2016.
Outstorm este o trupă ieșeană de rock alternativ. Înființată în anul 2013, trupa și-a făcut debutul în clubul Pub S4 din Bacău, atunci când au cântat în deschiderea trupei GOD în aprilie 2014. De atunci au adunat o multitudine de concerte în orașe precum Suceava, Iași sau București, în deschiderea unor trupe precum E.M.I.L., Implant pentru Refuz, Trooper sau Firma. Are prezențe la festivaluri precum „Rock Stage Festival” (Galați), „Zilele Prieteniei Bergenbier” (Iași), Route68 Summerfest (Gurasada- Locul 2 pe Brand New stage), „Zilele Nordului” (Dărăbani) sau Rock Line Festival (Anina). De asemenea Outstorm câștigă locul 3 în concursul Rock Frate (București), la startul căruia s-au înscris 27 de trupe. Outstorm este caracterizată de compoziții proprii, ce îmbină riff-urile energice și bine puse la punct, cu elemente de power balad, solo-uri de chitară ce ies din tipare, un sound lucrat și o energie la care nimeni nu se așteaptă în aparițiile live. Au piese precum „We Are Hardcore„, „Let It Rain„, „Stay Away”, „Străin„, sau ceva mai recent, „Crazy„.
Serpent Stream este o trupă de nu metal din Iași, înființată în decembrie 2015. Conform propriei lor descrieri, numele trupei vine din alăturarea cuvintelor „Serpent”, care reprezintă în principiu un simbol malefic, un simbol al răului, al ispitei, al pericolului, membrii trupei fiind de părere că în societatea contemporană, simbolul domină asupra sufletului omenesc, și „Stream”, ce are ca scop reliefarea aspectelor negative ale societății redate prin cuvintele și metaforele membrilor. Concertul din cadrul Semifinalei GBOB va fi primul dinafara orașului Iași pentru Serpent Stream.
The EMP (Electro Magnetic Pulse) este o trupă instrumentală de progressive rock, inființată în noiembrie 2013 în orașul Bistrița. Abordează un stil de rock puternic, clar, spre genul progresiv, undeva între rigoarea și frumusețea frazelor chitarei lui Joe Satriani și inventivitatea, naturalețea, profunzimea, ingeniozitatea și noutatea lui Steve Vai. Au la activ piese precum „Rain„, „Broken nails” sau „Pagan dance„.
The Wax Road este o trupă de hard rock/blues din orașul Ungheni, Republica Moldova. Trupa și-a făcut debutul muzical pe 1 decembrie 2013, la 3 zile după formarea trupei. Aceasta a participat la un concurs local din orașul Chișinău, unde a ocupat locul întâi. E de menționat faptul că în cadrul acestui concurs, în juriu s-a aflat Igor Dînga, producătorul trupei Zdob și Zdub. Trupa a avut diverse apariții în cadrul diverselor festivaluri și televiziuni din Republica Moldova. Momentan, lucrează la primul lor material discografic, până la ora actuala având lansate piese precum „Let Me Feel„, „Come To Me„, „Love Car” sau „Midnight Girl„.
Invader este o trupă de melodic death metal din orașul Lupeni. Înființată în septembrie 2015, trupa a devenit rapid cunoscută publicului odată cu lansarea primului lor EP, „Sons of a Dying Sun„. În toamna anului 2015, participă la concursul GBOB România, obținând un contract cu casa de discuri Universal Music Romania. In cadrul ediției din 2016 a festivalului Posada Rock, aceasta câștigă marele premiu de la concursul organizat in cadrul festivalului. Până la ora actuală au piese precum „Lack Of Knowledge„, „Drowned In Confusion” sau „Labyrinth Of Mind„.
https://www.youtube.com/watch?v=BNCn2pv0EhI
2 thoughts on “GBOB România 2016 – Semifinala Bucovina-Moldova”