Fluturi Pe Asfalt a lansat piesa “Prea Bine”

Trupa Fluturi Pe Asfalt, una dintre puținele prezențe post rock/metal din underground-ul autohton, a lansat recent piesa “Prea Bine“. Premiera oficială a avut loc în seara zilei de 16 august 2020.

Este a doua piesă oficială ce a fost lansată de trupă în acest an. Prima a fost la piesa “Tot“, videoclipul fiind realizat de Eugen Maleș (Somnușor), solistul trupei. Vizual vorbind, noul videoclip este într-un fel similar cu cel de la piesa “Tot“. Diferența dintre cele doua clipuri este că la piesa “Prea Bine“, membrii trupei sunt prezenți pe toată durata acestuia, aflați sub lumina unui proiector, prezența lor fiind ca niște umbre. Piesa în sine, este una specifică stilului format de Fluturi Pe Asfalt de-a lungul timpului: un sunet de început lent, care tot crește ca intensitate, versurile fiind foarte simple, extrem de interpretabile, contopite perfect cu ritmurile ce încep să devina din ce în ce mai frenetice. Același stil de creație e abordat în majoritatea pieselor și nu încetează să tot fie reinventat odată cu noile lansări oficiale ale trupei. Piesa a fost compusă și înregistrată de Fluturi Pe Asfalt, de mix și master ocupându-se Vladimir Ivanov, un apropiat al trupei. Aceasta este și solistul formației Pinholes, o altă prezență underground din aceiași sferă muzicală.

Fluturi Pe Asfalt este una dintre cele mai recunoscute nume din underground-ul românesc al ultimilor ani. Este o trupă clujeană de post rock/post metal înființată în anul 2009. Debutul live l-a avut abia în anul 2010, primul an de existență fiind acordat exclusiv închegării stilului muzical al trupei. În anul 2012 a lansat primul album intitulat „Reconstituire„, fiind primit cu mare căldură de comunitatea underground românească, piesa „Valuri Și Stele” devenind sinonimă cu trupa. Pe lângă aceasta piesă, albumul „Reconstituire” mai conține piese precum „Circul„, „Rutine” sau „Niciodată degeaba„. Patru ani mai târziu, Fluturi Pe Asfalt a lansat al doilea album intitulat „Munți Sub Mări„. Albumul mai conține piese precum „Un Loc Lipsit de Întuneric„, „Nu Crezi Că Pot?„, „Doina” sau „Avioane„.

Pentru mai multe detalii legate de viitoarele lansări ale formației, vizitați pagina oficială a acesteia.

Leave a Reply