Finala Eurovision 2010


A mai trecut un an, si alta finala s-a scurs, cu melodii care vor ramane hituri pe timpul verii in multe tari. Ce va pot spune, a fost un show de invidiat, cu proiectii pe tavanul salii la fiecare tara etc. Marea castigatoare de anul acesta a fost Germania, care a trimis in lupta o pustoaica de doar 19 ani, pe nume Lena. Nu-mi inchipui ce e in mintea acesteia dupa ce a castigat, ea fiind foarte socata dupa aflarea vestii. Nu-mi inchipui ce pas urias reprezinta pentru cariera ei, Eurovision-ul fiind vizionat aseara de peste 120 de milioane de oameni, din toate coltulire lumii, inclusiv Australia si Noua Zeelanda. Adevarul este ca Eurovizion a inceput sa fie un show foarte renumit peste hotarele Europei.
Pe locul 2 s-a clasat una dintre melodiile mele preferate la castigarea Eurovision-ului, melodia reprezentand Turcia. O combinatie intre un hard rock autentic si un robot ce-si poliza mana in timpul cantecului a adus Turciei locul 2.
Pe locul 3 e cea mai tare surpriza, a fost obtinut de Romania, cea care anul trecut se afla pe locul 19. Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu au aratat tuturor ca daca „te joci cu focul” (piesa lor numindu-se ”Playing with fire”) poti ajunge departe. Sincer am ramas socat, pentru ca noi am primit punctajul mxim doar de la prietenii nostri din Republica Moldova, in timp ce noi le-am dat 10 puncte. Pacat de moldoveni, au avut o piesa buna dar s-a clasat doar pe locul 22. Am uitat sa mentionez ca voturile au mai fost influentat geo-politic, adica tarile vecine isi dadeau punctaj maxim intre ele (de exemplu Portugalia a dat punctaj maxim Spaniei).
Apropo de Spania, ei au avut un moment foarte controversat in timpul interpretarii piesei lor. Un fan a vrut sa devina celebru, si a devenit, urcand pe scena si aparand vreo 5-6 secunde in spatele interpretului Spaniol. Sincer, eu am crezut ca face parte din coregrafie dar am crezut prost. Bineinteles l-a luat securitatea, l-a arestat si toate alea, dar Spania a reinterpretat melodia dupa finalul celor 25 de cantece. Toata lumea a ramas proasta si se intreba de ce spaniolii isi reinterpreteaza melodia. Insa au iesit doar pe locul 25.
Republica Moldova a intrat a patra in concurs, aruncand de-a dreptul sala in aer. Primele 3 piese au fost slow, romantice, dar moldovenii au venit cu o trupa, o vioara si un saxofon, propunandu-si un loc fruntas. Din pacate au luat doar locul 22.
Un alt moment foarte misto, a fost cel al Frantei, care au venit cu o melodie de 5 versuri, dar cu o coregrafie de nota 10. Dupa interpretare au primit aplauze de la cei din sala si nu numai.
Felicitari Germaniei. Dupa ce s-a terminat Eurovision, am frecat ceva timp canalele, cu speranta de a gasi o emisiune cu performanta Romaniei. Acuma sa fim seriosi, este o performanta locul 3, am egalat recordul de acum 5 ani, ceea ce tot e bine. In cele din urma am gasit, PE OTV. Mi-am sacrificat timpul, dar am ras copios cat m-am uitat. Erau invitati Cristi Faur (compozitor), Mariana Moculescu si inca unul căruia nu i-am retinut numele. Faceau mare taraboi ca votul de la Eurovision este unul nedrept, nu se alege niciodata bine piesa castigatoare. Ma distrau la maxim, si nu cred ca numai eu am ras aseara. Faceau pe adevaratii patrioti, piesa noastra a fost cea mai buna etc. Sincer, clasamentul e corect in prima jumatate, in cealalta nu, unele piese meritau mai mult. Dar totusi admir postul OTV, pentru ca a fost singurul post care a zis imediat dupa Eurovision ca am luat locul 3. Defapt, sincer sa fiu, OTV-ul e branza buna in burduf de caine. Dac-ar schimba prezentatorii poate ar fi mai indragit postul.
Felicitari Romania pentru locul 3 …
Iata cateva melodii care mi-au placut cu adevarat. Fiți simplii in continuare, dar complecși în ceea ce faceti…

Moldova : Doar locul 22. Saxofonul e magic…

Franta : Doar locul 12. A fost cea mai dezinvolta reprezentatie a serii…

Germania : Locul 1. Foarte misto melodia, usor cam emotionata tipa in schimb…

Turcia : Locul 2. Imi place faza cu polizoru’

Serbia : Locul 13. Foarte balcanica piesa…

Ucraina : Doar locul 10. Foarte patrunsa in rol Alyosha…

Spania : Locul 15. Faza cu fanul turbulent dupa min 1:55

Si Romania : Piesa locului 3. Tot respectul pentru ei…

One thought on “Finala Eurovision 2010

  1. Nu am urmarit EuroVIsion, dar am inteles ce sa intamplat. Ai povestit destul de clar, pentru a intelege tot EuroVision-ul. 😀 Mi-a placut prima melodie pe care ai postat-o in articol. Sincer melodia Romanilor nu imi place deloc si chiar nu pot sa o recunosc ca melodie, imi trebuie un soft de recunoastere de sunete. :)) =)) – Hai sa nu fac misto, dar chiar nu imi place si sincer melodia Moldovenilor, imi place mai mult.

Lasă un răspuns