Fantome a lansat piesa “Pașii Mei”

Casa de producții “Culese Din Cartier” are parte și în anul 2021 de noi lansări. Fantome, una dintre trupele aflate sub aceasta egidă, revine după multă vreme cu o nouă piesa. Este recunoscută pentru sunetul “de bântuială”, Ultima dată când a lansat vreun material nou a fost în urma cu 2 ani, de atunci fiind activă doar prin prezențe și concerte live.

Fantome este una dintre cele mai intrigante proiecte muzicale românești din ultimii ani. Muzica lor are la bază muzica electronică, influențele fiind preluate din muzica populară românească sau hip-hop. Se poate spune că sunt piese demult uitate și reinterpretate pe sunetul zilelor noastre. Trupa face parte din marea familie “Culese Din Cartier”, ce cuprinde și alte trupe sau artiști precum Subcarpați, Frații Grime, sau Cred Că Sunt Extraterestru. Proiectul a fost lansat în primăvara anului 2015, în aceiași perioadă în care a fost lansat albumul „Micul Paris„,, primul material discografic al proiectului. Până la ora actuală, are 2 albume lansate, ultimul fiind „Fantome 2”, lansat în anul 2018. A realizat piese în colaborare cu Bean MC, Vali Umbră sau AFO, printre care putem aminti „Cu drag, Fantome„, „Răscolind Tot Universul” sau „Nu vreau sa mor„.

Având în vedere că Fantome se caracterizează ca fiind “muzică de bântuială”, piesele au avut și vor avea în continuare o sursă de inspirație. În general, au fost piese demult uitate, de la interpreți ce nu se mai află de foarte mult timp printre noi. “Pașii Mei” este, una dintre cele mai recente preluări. Piesa originală aparține lui Mihai Pocorschi, fiind interpretată de Doina Matei. Aceasta a fost lansată în anul 1988, fiind una dintre puținele reprezentări autohtone ale genului synth pop de pe timpul respectiv. Exact cum fac în fiecare piesa, membrii trupei Fantome au readus piesa la viață, pe ritmuri adaptate în zilele noastre, fiind reinterpretată în vocea Ioanei Milculescu. Pe partea audio, Vlad-Traian și Bogdan Andrei s-au ocupat de negativul piesei, aranjamentul muzical fiind făcut de Fantome și Bean MC. Grafica a fost asigurată de Valentin.Smartfx, masterizarea fiind realizată de Nerub.

Pașii Mei” poate fi descarcată de pe majoritatea platformelor digitale precum Spotify, iTunes sau Deezer. Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții semnate Fantome, vizitați pagina oficială a proiectului.

Leave a Reply