E-an-na a obținut locul 2 la Wacken: Metal Battle din Germania

Din anul 2009, România este reprezentată anual la „Wacken: Metal Battle„, o competiție între țări ce are loc în cadrul festivalului „Wacken: Open Air” din Germania. În trecut, au participat trupe precum Altar, Bucovina, Dirty Shirt sau Hteththemeth. Ultima reprezentantă a fost trupa sibiană E-an-na, ce a obținut acest statut în urma finalei din Sibiu din iunie 2017. În concursul de atunci, au participat trupe precum Guerrillas, Divided by Perception sau Saddayah.

E-an-na este una dintre cele mai tinere trupe de pe scena metal-ului românesc. Înființată în Sibiu la începutul anului 2015, trupa a devenit cunoscută publicului larg prin piesa „Jiana„, lansată în august 2015. A prins foarte repede la publicul metal din Romania, chiar dacă a avut doar 5 piese oficiale la început. A ieșit pe locul 2 la categoria „Best Metal Newcomer” din cadrul premiilor Metalhead Awards, ce au avut loc pe 30 ianuarie 2016. Trupa se autocaracterizeaza ca fiind una ce cântă „mioritic metal”. Toamna anului 2016 marchează lansarea primului album de studio intitulat „Jiana„. Acesta este de tip EP și conține 5 piese: „Înșivă„, „Hora Pe Furate„, „Jiana„, „Sivoi” și „Codru„.

În urma finalei ce a avut loc în cadrul festivalului Wacken: Open Air, primele 5 țări clasate au fost:

  1. Mexic – Trupa: Jet Jaguar

  2. România – Trupa: E-an-na

  3. Olanda – Trupa: Inferum

  4. Islanda – Trupa: Une Misere

  5. Franța – Trupa: Stengah

Este pentru a doua oară când România obține un loc în primele 5 țări clasate în cadrul concursului de la Wacken. În trecut, trupa Dirty Shirt a obținut locul 2 la ediția din 2014.

În viitorul apropiat, trupa are programate concerte în cadrul festivalurilor Măgura Wave din apropierea orașului Simeria, respectiv Festivalul Top T din Buzău. Pentru mai multe noutăți, intrați pe pagina oficială a trupei.

2 thoughts on “E-an-na a obținut locul 2 la Wacken: Metal Battle din Germania

Lasă un răspuns