Dragonu AKA 47 și raku au lansat o piesă nouă

Dragonu AKA 47 a lansat a doua producție pe acest an. Prima a fost “Laborator De Dor“, o piesă ce a fost lansată pe 7 mai 2021. În urmă cu 2 zile, acesta a lansat “Atenție veterani!“. Comparativ cu alte piese, ea este realizată alături de raku. Nu este prima colaborare între cei 2 artiști. Sub egida Specii, aceștia au lansat piese precum “Big Bang” sau “Catacombe“. Ultima colaborare între cei doi a fost în anul 2013, atunci când au lansat piesa “Reale“.

Ultimele producții ale lui Dragonu AKA 47 ne duc cu gândul la o reinterpretare al stilului abordat în piesele mai vechi. Inclusiv temele selectate te duc cu gândul la “47 omul vechi”. Acesta lansează foarte rar piese, “Atenție veterani!” fiind a patra producție nouă în ultimii 2 ani. În schimb, raku, a rămas în continuare activ pe scena muzicală autohtonă. Cel puțin în ultimii 2 ani, a colaborat cu foarte mulți artiști. Pe lânga piesele sale proprii, a mai lansat producții alături de Connect-R, romaN sau Sișu.

Atenție veterani!” a fost lansata pe 4 august 2021. Tema piesei, din punctul meu de vedere, pare mai degraba un diss pentru hateri. Felul în care Dragonu AKA 47 spune versurile, e imposibil să nu te regăsești în ele. Nu, nu mă refer că vă simtiți direct vizați, dar, acesta folosește un limbaj atât de simplu și pe înțelesul tuturor încât îți dă o familiaritate a situației des întâlnită de fiecare dintre noi, mai ales dacă ne certăm pe pagini de socializare cu alți oameni total necunoscuți și care nu au vreo cunoștință de cauză. Apoi apare strofa lui raku. Tonul acestuia se menține pe linia melodică a piesei, dar, este mult mai calm. Tot videoclipul îți dă senzația că este filmat în biroul unui șef al mafiei, atât în cazul cadrelor cu Dragonu AKA 47 cât și în cazul lui raku. Modul calm în care își prezintă raku versurile chiar îți dau senzația de un șef mafiot, care dă ordine de execuție fără nicio reacție emoțională. Titlul și versurile piesei chiar este pentru “veterani”, și nu cei în adevăratul sens al cuvântului. Lăsând la o parte faptul că raku și Dragonu AKA 47 sunt 2 veterani ai rap-ului românesc, piesa poate fi interpretata ca fiind dedicată strict fanilor din garda veche, adevărații susținători ai celor 2 artiști.

Pentru mai multe detalii legate de viitoarele producții semnate Dragonu AKA 47, vizitați pagina oficială a acestuia.

Leave a Reply