„Don’t Fade Away” este a doua producție semnată I Lie

În urmă cu 2 luni, a debutat proiectul muzical numit I Lie. Este unul de tip „one man project” ce aparține lui Alex Bălăiță, basistul actual al trupei Contraband X. Dacă prima producție a fost o compoziție originală, cea de-a doua este o reinterpretare a cântecului „Don’t Fade Away” de la Milla Jovovich.

Sunt foarte mulți actori care au lansat cel puțin o compoziție muzicală în viața lor. Totuși, foarte puțini au reușit să facă o carieră din asta, sau, mă rog, să producă un album întreg, de exemplu. Milla Jovovich, înainte de toate, este una dintre cele mai cunoscute actrițe provenite din fostul spațiu sovietic și recunoscută pentru roluri din filme precum „The Fifth Element” sau seriile „Resident Evil” sau „Zoolander”. Pe lângă activitatea sa actoricească, are la activ 2 albume muzicale de studio. Primul este „The Divine Comedy”, lansat în anul 1994, iar una dintre producțiile de pe acel album este chiar piesa „Don’t Fade Away„. Albumul respectiv are la bază muzica rock, dar piesele sunt influențate de alte genuri, ducându-le în cu totul alta direcție. Producțiile sunt o contopire între mai multe genuri, precum folk, pop rock sau rock ambiental. „Don’t Fade Away” este o piesă de natură „dreamy”, cu foarte multe instrumente acustice, care te duc instant cu gândul la o muzică nealterată electronic precum folk-ul.

Douăzeci și șapte de ani mai târziu, I Lie reinterpretează total această piesă. Conform descrierii oficiale, „Don’t Fade Away” este una dintre piesele preferate all-time ale lui Alex Bălăiță. El reușește sub egida de „I Lie” să ducă piesa în cu totul altă zonă muzicală. Direcția aceasta este spre rock alternativ, una care te duce cu gândul la sfârșitul unei veri. E exact genul acela de piesă care anunță un final fericit, un „apus” al unui sezon sau al vreunui episod terminat cu bine. A fost lansată exact pe 1 septembrie 2021, cumva punctând acest lucru într-un mod subtil. Și videoclipul sugestiv al piesei ne duce cu gândul la un peisaj estival, rătăcit prin călătorii sau sunete de chitară ce se pot regăsi oriunde este vreo plajă prin preajmă. Se menține inclusiv animația cu Alex Bălăiță, regăsită și-n videoclipul piesei „Alright„. Totuși, varianta aceasta „ne minte” într-un fel. Piesa se deformează total pentru câteva secunde, mai exact la versurile „Oh, my, am I high // Is that a glow up in the sky?„. Devine agitată pentru câteva secunde, exact cât sunt versurile, iar apoi revine la normal. După 2 piese, muzica semnata I Lie este exact cum spune numele. Îți dă senzația că-i o anumită temă lirică sau că are o anumită stare muzicală, iar apoi se schimbă extrem de brusc totul, ca și cum ascultătorul s-ar lăsa mințit sau înșelat în timp real. Probabil că și asta e ideea proiectului, sau, cel puțin, asta lasă de înțeles momentan.

La fel ca la prima piesă, de partea de producție s-au ocupat cam aceleași persoane. De mix s-a ocupat Claudiu Achiroaei, iar de master Matias Endoor. Pentru mai multe detalii legate de I Lie, vizitați pagina oficială a proiectului.

2 thoughts on “„Don’t Fade Away” este a doua producție semnată I Lie

Lasă un răspuns