DJ-ul suedez Avicii a murit la 28 ani

Anul 2018 marchează una dintre cele mai șocante morți de pe scena muzicală mondială. Dj-ul și producătorul Tim Bergling, cunoscut sub numele Avicii, a murit vineri după amiază în Oman, la vârsta de 28 de ani. 

Știrea a fost făcută publică de Diana Baron, impresarul artistului, fiind rapid preluată de majoritatea mass mediei mondiale:

„Cu profund regret anunțăm pierderea lui Tim Bergling, cunoscut sub numele de Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman vineri după-amiază, 20 aprilie. Familia este devastată și cerem tuturor să respecte nevoia de intimitate în această perioadă grea. Nu vor mai fi făcute alte comentarii.”, a anunțat Diana Baron.

Momentan, cauzele morții sunt necunoscute. Totuși, este cunoscut faptul că Avicii suferea de pancreatită acută, cauzată în principal de dependența de alcool, fiindspitalizat de 2 ori din această cauză.

Chiar dacă avea 28 de ani, Avicii lasă în urma o carieră impresionantă. A lansat două albume de studio: „True” în 2013, respectiv „Stories” în 2015, ambele premiate atât pe plan național cât și internațional. Piesele sale de pe primul album precum „Wake Me Up” sau „Hey Brother” au devenit sinonime cu scena muzicii electronice mondiale, iar alte piese precum „Waiting for Love” sau „Levels” au adunat sute de milioane de vizionări pe YouTube. A fost nelipsit de pe marile scene mondiale precum Tomorrowland sau Rock In Rio, având mereu zeci de mii de oameni la evenimente. A vizitat inclusiv România, fiind unul dintre capetele de afiș de la prima ediție de Untold Festival din Cluj-Napoca.

A fost recunoscut inclusiv pentru filantropie. A profitat din plin de succesul său mondial pentru a putea fonda „House For Hunger”, o acțiune caritabilă ce combate foametea de la nivel mondial. Aceasta a fost fondata alături de și managerul său și de producătorul Ash Pournouri. Prin diversele colaborări cu asociații similare și filantropi recunoscuți precum Laura Bush, „House For Hunger” a contribuit până la ora actuala la distribuirea a peste 2 milioane de mese în zonele afectate din Africa.

Lasă un răspuns