Dirty Shirt – Hoții (Official Lyric Video)

Dirty Shirt esta una dintre cele mai originale apariții de pe scena românească de metal. Aceștia au melodii în care atacă în mod direct sistemul sau societatea românească, cea mai cunoscuta fiind „Freak Show„. Cu o zi înaintea alegerilor locale din Romania anului 2016, trupa a lansat videoclipul piesei „Hoții„. Acesta este unul cu versuri, foarte sugestiv, în care sunt prezentate cele mai majore cazuri de corupție din ultimii ani din România. Tot clipul arată ca un ziar în plină desfășurare, fiecare corupt fiind prezentat după un „pseudonim” obținut de-a lungul timpului, precum Ion Iliescu zis „Bunicuța”, Victor Ponta zis „Mickey Mouse” sau Gigi Becali zis „Ciobanul”. Exemplele sunt mult prea multe, din păcate, dar evidente, iar pe lângă toate aceste personaje, apar și poze de la protestele organizate după incidentul tragic din clubul Colectiv din București.

În descrierea videoclipului, realizat în totalitate de Cristian Bălănean, cei din Dirty Shirt au pus și un link către o pagină de pe Wikipedia cu o listă întreagă de politicieni implicați în scandaluri publice. Piesa în sine, „Hoții„, se poate găsi pe ultimul material discografic al trupei, „Dirtylicious” lansat în anul 2015. Este a treia piesă de pe acest album ce beneficiază de un videoclip oficial, primele două fiind „My Art” și „Maramu’ „. A fost înregistrată  la 7 Cats Studio din Baia Mare, România de către Dan Secheli și Mihai Tivadar.

Înființați în anul 1995 în orașul Seini, județul Maramureș, Dirty Shirt ajunge una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc datorită genului ce cuprindea elemente din progressive, alternative, power metal și hardcore. Trupa își lansează primul album, „Very Shirt” în anul 2000, iar la scurta vreme, își întrerupe activitatea. În 2004 au revenit, având influențe de folclor, funk și electro, o combinație ce avea să fie una de succes. Au devenit notorii la finalul anului 2012, odată cu lansarea piesei „Freak Show„. Piesa a fost hit-ul albumului cu același nume, lansat în 2013. În anul 2014 au reprezentat România la Metal Battle-ul de la Wacken Open Air, obținând locul 2. Ultimul lor material discografic este „Dirtylicious„, lansat în anul 2015; este printre cele mai apreciate materiale semnate Dirty Shirt. Au lansat de-a lungul anilor piese precum „Bad apples„, „Săracă Inima Me” sau „Pitbull Terrier„.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vB58VtckKsc?version=3&rel=1&fs=1&autohide=2&showsearch=0&showinfo=1&iv_load_policy=1&wmode=transparent]

Lasă un răspuns