Dirty Shirt a lansat un nou videoclip

După o perioadă îndelungată, Dirty Shirt revine în atenția publicului cu un nou videoclip. În ultimul an, trupa a rămas activă, fiind mereu în contact cu mediul online prin diverse live-uri, seriale publicate pe YouTube sau videoclipuri de tip „quarantine videos”. Din punct de vedere al videoclipurilor oficiale, nu mai lansaseră nimic din primăvara anului trecut. Piesa „Nice Song” este ultima care beneficiaza de un videoclip oficial din partea trupei.

Înființată în anul 1995 în orașul Seini, județul Maramureș, Dirty Shirt ajungea rapid una dintre cele mai cunoscute trupe din underground-ul românesc datorită genului ce cuprindea elemente din progressive, alternative, power metal și hardcore. Este asociată ca fiind cea mai cunoscută trupă de crossover din România. Din punct de vedere discografic, trupa lansează primul album, „Very Shirt” în anul 2000, iar la scurta vreme, își întrerupe activitatea. În 2004 a revenit, având influențe de folclor, funk și electro, o combinație ce avea să fie una de succes. A devenit un nume notoriu la finalul anului 2012, odată cu lansarea piesei „Freak Show„. Piesa a fost hit-ul albumului cu același nume, lansat în 2013. În anul 2014 au reprezentat România la Metal Battle-ul de la Wacken Open Air, obținând locul 2. A urmat albumul „Dirtylicious„, în anul 2015; este printre cele mai apreciate materiale semnate Dirty Shirt. Va rămâne mereu recunoscută pentru piese precum „Bad apples„, „Săracă Inima Me”,  „Pitbull Terrier„, „Hoții” sau „Dirtylicious„.

„Letchology” este ultimul album semnat Dirty Shirt. Acesta a fost lansat oficial pe 8 martie 2019, fiind masiv promovat atât în țară, cât și în Europa, în țări precum Germania sau Franța. Conține 9 piese, 4 dintre ele având deja videoclipuri oficiale. Mai exact, acestea sunt pentru piesele „Latcho Drom„, „Pălinca„, „Killing Spree” și un lyric video pentru piesa „Put It On„.

Nice Song” este ultima piesă de pe albumul „Letchology” care are parte de un videoclip oficial. Este primul material oficial ce-l publică trupa în anul 2021. Acesta a fost lansat oficial în seara zilei de 25 martie 2021, în cadrul unui eveniment online de pe pagina trupei, intitulat „Dirty Shirt’s Pandemic Special”. Mai întâi, a fost lansat episodul 2 din seria „Pandemic Special”, ce reprezintă o serie de videoclipuri cu tentă aniversară ce le face Dirty Shirt în aceasta perioadă, datorită aniversării a 25 de ani de carieră. Aceste clipuri conțin imagini și păreri din turneele trupei, cu interviuri din partea membrilor despre anumite situații sau concerte. După acest episod, a fost publicat și videoclipul piesei „Nice Song„. Nu este un videoclip cu o poveste anume, îți dă senzația că este un aftermovie din ultimele concerte ale trupei. Sunt imagini din cadrul mai multor evenimente, remarcându-se ușor clubul Quantic din București. S-a putut recunoaște datorită faptului că solistul trupei Dirty Shirt făcea crowd surfing într-o barcă gonflabilă, fiind singurul eveniment din România care a cuprins scena respectivă. Se mai poate distinge ușor și scena Wackinger din cadrul festivalului Wacken:Open Air 2019. Până în prezent, este singura formație din România care a cântat de 2 ori în cadrul celebrului festival din Germania. Totodată, videoclipul de la „Nice Song” mai prezintă imagini din cadrul emisiunii „Morning Glory” de la Rock FM și momente „din culise” ale trupei. Se pot distinge și niște scene amuzante de la filmările anumitor videoclipuri, cum a fost cel de la piesa „Pălinca„.

Pentru mai multe detalii legate de Dirty Shirt, vizitați pagina oficială a trupei.

Lasă un răspuns