Despre Nostalgie

  http://embed.trilulilu.ro/muzica-electronica/moby-why-does-my-heart-feel-so-bad-15

Nostalgie. Un cuvant destul de ambiguu pentru multi, si destul de simplu pentru altii. Dar totusi, ce reprezinta aceasta ?! Nimeni nu stie. Cu totii mai devreme sau mai tarziu ne inducem o stare de nostalgie. Este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care corpul uman il poate produce, primul fiind iubirea.

Produce niste stari foarte bizare asupra noastra, incepem sa ne gandim in trecut, ceea ce din start reprezinta un lucru nerecomandat din punctul meu de vedere. Mereu traim cu iluzia ca anumite lucruri, persoane, momente (sau orice vreti voi) se vor mai intoarce odata in viata noastra. Este un drog lucrul asta, pentru ca ori de cate ori am incerca, tot ne gandim la trecut, parca tot timpul vrem sa ne amintim anumite momente marcante din viata noastra. Mereu ne gandim la prietenii nostrii din trecut, care in prezent probabil nu mai exista. Mereu ne gandim la un/o iubit/a pe care o aveam candva, dar din nu stiu ce motive prostesti v-ati despartit. Tanjim dupa acele clipe faine, care probabil nu au durat mai mult de cateva clipe. 

Nostalgia este ca un video: mereu deruleaza aceiasi caseta si ii da play, fara a fi intrerupt. Sunt placute aceste amintiri, dar cand ne cade cerul in cap si ne izbim de realitate, parca totul devine un cosmar, avem tendinta sa ne uram pentru anumite lucruri care le-am facut in trecut, devenim depresivi dintr-o data  Sincer, e cel mai tampit sentiment pe care il poti simti: sa fii constient de propria greseala, si sa nu ai vreo posibilitate sa o repari. Iti vine sa te automutilezi, si sa devi tot mai inchis, tot mai disimulant cu restul lumii, mintind-o ca tu esti bine, cand defapt nu esti, si tu defapt ascunzi anumite sentimente pe care probabil le mai ai pentru anumite chestii petrecute in trecut. Ii minti spunandu-le lucruri dulci, care dau in diabet zaharat de cele mai multe ori.
Nostalgia mai are o parte pozitiva, pe langa faptul ca ne aminteste de anumite stari pe care probabil le-am uitat de-al lungul timpului. Ea ne invata sa nu mai gresim, sa fim atenti la micile detalii care pot fi fatale de multe ori daca nu le iei in considerare. De cele mai multe ori dupa o „repriza” de nostalgie, devenim totusi mai fericiti, si un zambet tamp se intipareste pe fata noastra sperand ca totusi, poate poate se mai intampla o chestie asemanatoare in viata asta.
La finalul zilei, oricat de dureroase ar fi amintirile pe care ni le provoaca nostalgia, trebuie sa ne tinem moralul ridicat. Nu conteaza cat de tare poti lovi, conteaza cat de tare poti fi lovit, si cat de tare poti sa produci o miscare violenta asupra unui lucru. 
Un lucru va mai zic: sa nu va fie rusine sau sa fiti tristi pentru anumite lucruri intamplate in viata voastra. Bucurati-va ca s-au intamplat, pentru ca fara o durere nostalgica nu am stii ce e viata. Si la randul nostru, putem provoca dureri nostalgice altor persoane…
Hoinareala placuta !!!

Lasă un răspuns