„Despre liniste” sau „Razboiul Gandurilor IX”

  http://embed.trilulilu.ro/muzica-rock/radiohead-2-2-5-the-lukewarm

Salutare dragi hoinari. In primul rand imi cer iertare ca n-am mai scris demult pe blog. Adevarul este ca nu prea am fost in apele mele in ultimul timp, tocmai de aceea nu am avut timp sa scriu „Parerile la rece” de la Luna Amara. Sunt foarte bulversat in ultimul timp. Am cedat psihic in ultimele zile.

In orice „domeniu de activitate” in care sunt implicat, am intrebari cu raspuns, dar lumea din jurul meu nu prea percepe acest lucru, incat ma cred nervos. Asa ca, sa incep postarea propriu-zisa.

Liniste. Un cuvant inocent, care ne duce cu gandul la lucruri relaxante si placute in jurul nostru. Tot timpul vom asocia linistea cu gura de varsare a unui izvor, sau cu cantecul aritmic al greierilor din fiecare seara de vara. Dar eu in schimb, nu asociez linistea cu exemple „flower power” de genul acesta. Mereu am tendinta sa fiu nelinistit, sa fiu zbuciumat, sa fiu zapacit in cele mai multe cazuri. Problema la mine e asta: nelinistea imi aduce linistea. Ma face sa traiesc, sa fiu constient ca sunt foarte multe obstacole la orizont care ma asteapta. Si eu le astept pe ele, sa fiu sincer. Nu-mi place linistea, nu e de mine. Imi place sa ies in evidenta, sa fiu „clovnul” de care rade toata lumea. Ma linisteste lucrul asta, ma face fericit intr-un mod bun al cuvantului. Sunt genul de persoane care-si pune streangul la gat si-l face cravata (chiar daca nu ma imbrac prea „stilat”).
Linistea poate sa fie vazuta de multi oameni ca „incarcatorul nostru de zi cu zi”, cel ce ne aduce cu picioarele pe pamant. Ceea ce e foarte bine, pentru ca avem nevoie de asa ceva in viata noastra. :La naiba, nu putem face consecutiv o ora de mate, urmata de 2 ore de chimie. Tocmai de aceea trebuie sa existe intre aceste ore, un obiect numit „pauza”. De ce ii spun obiect ?! Pentru ca pauza reprezinta o multitudine de informatii primite intr-un interval de timp relativ scurt, de obicei 10-20 de minute. Putem sa spunem ce vrem, dar pauzele scurte si dese chiar reprezinta cheia marilor succese. 
Lasand toata nebunia de mai sus la o parte, linistea ne-o creăm si fructificam cum vrem noi. De aceea suntem diferiti fata de animale, pentru ca noi stim ce vrem, nu doar sa ne umplem burtile in fiecare zi.
E ciudat cum am schimbat titlul postarii de la „Despre liniste”, si-am adaugat „Razboiul Gandurilor IX” imediat dupa. Nu prea sunt in stare sa fac vreo postare logica (nu ca as scrie prea logic), dar asta simt la 00:26 noaptea. 
Linistea o primim in viata noastra daca vrem, iar atunci cand se intampla acest lucru, abia apoi ne vom da seama ce suntem defapt in viata asta, niste „asasini”
P.S: 2+2=5…

Lasă un răspuns