Despre Apocalipsa

Doamne, deci nu-mi vine sa cred ca abordez un subiect atat de comercial si de stresant in zilele noastre. Cred ca de o luna incoace tot aud de 21 decembrie, de apocalipsa, de sfarsitul lumii. Macar de s-ar intampla, macar de ar incepe sa explodeze diverse chestii prin marile orase sau orice alta minune de genul acesta. Dar nu se vor intampla lucrurile astea. Sa fim seriosi, daca mayasii ar fi prezis într-adevăr sfarsitul lumii, ar fi existat si in ziua de azi, ar fi fost probabil cel mai inzestrat popor din lume din punct de vedere intelectual. 

Pe de alta parte, sa nu omitem, chiar va veni sfarsitul lumii, chiar va veni acest Armaghedon, Biblia confirma acest lucru. Stiu ca pentru multi Biblia reprezinta doar o culegere de carti vechi si scoase din uz in cele mai multe cazuri, dar ar fi totusi indicat sa respectam anumite chestii din ea. 
Problema cu acest sfarsit al lumii nu este ca, vai de mine, nu se va intampla niciodata, ar trebui sa fim tampiti sa credem ca ceva in lumea asta este permanent. La naiba, dinozaurii au disparut acum mult timp, nu ?!
Cand vine vorba despre aceasta zi a Armaghedonului, cu siguranta noi nu o vom prinde, pentru ca in Biblie scrie destul de clar ca „ziua cea din urma va veni cand va fi o singura turma si un singur pastor”. Pe romaneste, Apocalipsa va veni cand va exista o singura religie in toata lumea, ceea ce e de-a dreptul imposibil in zilele noastre. Se tot vorbeste de unificarea religiilor, si se face un eveniment foarte fain in fiecare an in luna ianuarie intre ortodocsi si catolici. Ei merg la liturghiile celorlalti timp de o saptamana. Nu zic, chestia asta e destul de onorabila, dar daca intrebi un catolic din zona Bacaului despre catolicii din Harghita, care in teorie e un judet invecinat cu Bacaul, ei nu vor stii nimic.
Lasand la o parte partea religioasa despre sfarsitul lumii, si trecem la cea concreta. „Sancta Terra” (sau ma rog, Pamantul), ar trebui sa fie distrus de o tona de asteroizi, comete, si tot felul de formatiuni extra-planetare. Ceea ce nu se intampla prea curand, pentru ca cea mai apropiata formatiune de acest gen se afla la milioane de kilometrii de planeta noastra. 
Oricum, sa nu mai bat campii cat i-am batut deja, si va spun doar atat: sfarsitul lumii va veni pentru fiecare dintre noi. Singurul lucru cert din viata asta ramane in continuare moartea. Pana la moarte, noi ne aflam intr-un loc numit „viata”, unde suntem condamnati sa ne pierdem timpul. Cand am terminat de pierdut timpul, Armaghedonul va veni pentru fiecare dintre noi…

Hoinareala placuta !!!

Lasă un răspuns