Desecrate, Crimena și Guerillas confirmate la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016, și Rock’N’Iași „Open Air” 2016, ce a avut loc în mai 2016. A treia ediție din anul 2016 va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în perioada 27-30 octombrie 2016. Evenimentele vor avea loc pe 2 scene amplasate în „Sala Gaudeamus”, respectiv „Sala Foaier” din incinta Casei De Cultura A Studenților din Iași. Până la ora actuală, au fost confirmate trupele Ska-nk și Coma din România,Equilibrum din Germania, Vulture Industries din Norvegia, Aftermoon din Ucraina și Phase Reverse din Grecia.

În ultima săptămână, alte trei trupe au fost confirmate în cadrul festivalului. Acestea sunt Desecrate din Italia și Crimena, respectiv Guerillas din România.

Desecrate este o trupă de death metal din Genova, Italia. Înființată în 1995, trupa a devenit într-un timp relativ scurt o trupă de bază din underground-ul italian, în același an lansând și primul demo intitulat „Tranquility„. Anul 1999 aduce pentru Desecrate primul album de studio intitulat „Moonshiny Tales – The Torment and the Rapture„. În anul 2001 trupa își sistează activitatea și revin abia în anul 2010, în 2012 lansând cel de-al doilea album, intitulat „XIII, The Death„. Până la ora actuală, trupa are 3 albume de studio, ultimul fiind „Orpheus” lansat în anul 2015. Au la activ piese precum „XIII„, „To The Hades And Back” sau „Orpheus„. În cadrul Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016, Desecrate va cânta pentru prima dată în România.

Crimena este una dintre cele mai apreciate trupe metal din sudul României. Este o trupă de groove metal cu influențe hardcore, ea susținând că abordează genul numit „violent groove metal”. Înființată în anul 2012 în orașul Craiova, trupa a devenit rapid cunoscută underground-ului autohton, devenind în cei 4 ani de activitate una dintre cele mai apreciate prezențe metal din România. A participat până acuma în cadrul unor festivaluri precum Rock’N’Iași, Metalhead Meeting sau Rockstadt Extreme Fest. Are la activ un album lansat în anul 2016 intitulat „Chapter One: Divine Betrayal„. Acest album conține piese precum „The Bitter Pill„, „Gospel (of the Unbeliever)” sau „Mutawwa„.

Guerillas este o trupă de hardcore metal din Cluj-Napoca. Înființată în anul 2002, trupa a devenit notorie pentru muzica abordată, având frecvent concerte în țară. Anul 2004 aduce primul demo al trupei intitulat „First Strike„, iar în 2006 aceasta a avut primul concert dinafara țării în cadrul festivalului „Hunderground Feszt„. De-a lungul existenței, Guerillas a cântat în deschiderea unor trupe precum Sepultura, Born From Pain, Blind Myself and Ektomorf. În cei 14 ani de activitate, trupa a lansat două materiale discografice în forma albumului de studio „Guerilla Spirit” lansat în 2008 si EP-ul „Together Forever Stronger” lansat în 2012. Are la activ piese precum „Full Force„, „The Curse„, „Bring Them Down” sau ceva mai recent, „Time To Rock’N’Roll„.

Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016 va începe joi, 27 octombrie 2016 undeva după ora 19:00. Prețul biletelor și programul complet urmează sa fie confirmat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns