Depeche Mode revine în Romania în 2023

Miercuri, 26 iulie 2023, Depeche Mode va susține un concert pe Arena Națională din București. Renumita trupă revine în România după 5 ani, ultimul concert avându-l pe 23 iulie 2017 în Cluj-Napoca. Acest concert va face parte din turneul “Memento Mori World Tour 2023”, care va începe pe 16 mai 2023. Până la ora actuală, sunt confirmate doar locații din Europa, lista urmând să se actualizeze pe parcursul următorului an.

Turneul este denumit după viitorul album, “Memento Mori”, care va reprezenta cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode și continuarea albumului “Spirit” din 2017. Respectivul album a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii și în top 5 în alte peste 20 de țări. “Memento Mori” va fi lansat în premieră mondială în primăvara anului 2023 sub egida Columbia Records.

Depeche Mode este una dintre cele mai populare și influente trupe britanice de rock electronic din toate timpurile. Este totodată și una dintre cele mai longevive și de succes formații apărute în perioada New Wave și New Romantic, dar erau de fapt parte a scenei „futuriste” alături de Soft Cell,Gary Numan și The Human League. Multe din videoclipurile lor au fost difuzate în mod repetat pe MTV. Înființată în 1980 în Basildon, Marea Britanie, trupa a lansat, pana in prezent, 14 albume de studio. “Memento Mori” va marca cel de-al 15-lea album de studio al trupei. Se estimează că până în 2006 Depeche Mode a vândut peste 73 de milioane de albume în întreaga lume și au avut patruzeci și patru de piese în UK Singles Chart. De atunci, statistica s-a mai mărit, având până-n prezent peste 100 de milioane de albume vândute, și concerte care au adunat de-a lungul timpului peste 35 de milioane de fani. Va rămâne mereu sinonimă cu piese precum „Personal Jesus“, „Enjoy The Silence“, „Strangelove“, „Heaven“, „Policy Of Truth“, „Wrong“, sau, ceva mai recent, “Hole To Feed“.

Biletele urmează să fie puse în vânzare vineri, pe data de 7 octombrie 2022, la ora 10:00. Acestea vor fi disponibile în rețeaua IaBilet.ro. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply