Delta Bistritei

Pe la mijlocul lunii martie, neavand ce face acasa, afara fiind cald, mi-am luat barca si-un amic, si-am plecat in explorarea necunoscutului pe lacul de acumulare din Bacau .Cand m-am lansat pe apa cu barca, parca eram un copil, ma bucuram asa de tare ca pot merge din nou cu barca incat nu va imaginati.
Am ajuns pe insula din poza, situata pe coada lacului, o jungla nu alta : copaci mari, spinarie etc. Nu stiu cum am facut, am luat-o printr-un stufaris uscat, intrand in inima insulei (foto 2). Am ramas prost, nu vazusem asa ceva niciodata. Cum am inceput iar sa vaslesc, fauna parca ne saluta, fel de fel de animalute ne urau bun venit intr-un fel sau altul, sau ma rog, se fereau de noi (dar nu prea cred).

Dupa aceasta primire mai mult decat calduroasa parca nu mai eram asa de timorati ca la inceput.
Am acostat pe insula si ne-am plimbat din jur imprejur. Am observat ca erau foarte multi oameni la iarba verde, care se uitau la noi, doar eram singurii nebuni cu barca in ziua aceea.

Dupa ce barca s-a intins din nou pe apa, avand 2 nebuni la bord, ea ne-a dus intr-un loc unde sa pozam orasul si iata ce-a iesit…


Insa, aventura cea mare de-abia acum urma. Am trecut pe cealalta parte a insulei, mai exact spre turnul de televiziune, si ghiciti ce, erau lebede in departare. Am inceput sa le urmarim, eu fiind la vasle, prietenul meu cu aparatul foto. Lebedele incepura sa decoleze de pe apa rand pe rand. Vazand ca se indeparteaza, am inceput sa vaslesc din ce in ce mai tare. Era un deget de apa in barca, iar amicul meu facea poze pe banda rulanta. In cele din urma au disparut undeva in insula, dar noi am reusit sa le prindem in cateva poze. Si asa s-a terminat aventura noastra.
Uite asa descoperi locuri noi, altceva diferit, nemaivazut. Sunt unele zone pe care crezi ca le stii, cand defapt nu le cunosti aproape deloc.
Eu am sa mai caut locuri nemaintalnite, dar asta data viitoare, ca si acum sunt obosit de la vaslit. Pe curand…

Lasă un răspuns