Dacă wrestling-ul e fake, show-urile voastre TV sunt reale?!


Salutare, dragi hoinari. Astăzi vă voi povesti despre wrestling, un show de divertisment sportiv. Da, ați citit bine, e divertisment sportiv, nicidecum un sport.
A fost creat la început ca fiind un sport dur de contact, până când a apărut un tip pe nume Vince McMahon, și a decis să schimbe total industria divertismentului și a început să facă fel de fel de scenarii între wrestleri. La început a fost mereu aceiași formulă tipică unui serial TV: unele personaje sunt pozitive, altele negative. De aici pornesc întregi scenarii și fel de fel de conflicte, care mai de care mai absurde. Iar la finalul zilei e al naibii de distractiv, dar multă lume nu-nțelege acest lucru, pentru că la noi, wrestling-ul a fost prezentat ca un „freak show”. E puțin ciudat, pentru că trăim într-o țară în care ni se prezintă la TV multe anomalii precum știrile de la ora 5 sau ce Dumnezeu fac politicienii aflați în arest. Iar partea cea mai tristă este că, dacă tu spui unui om că te uiți la wrestling, se va uita ciudat la tine, pentru că va crede că ori ai ceva lipsit la mansarda sau te va crede un prost pentru că nu știi că-i trucat. Adevărații fani de wrestling sunt intrigați de ceea ce se întâmplă în culisele acestui show, nu de cât de extrem poate fi un meci. Odată ce înțelegi că-i trucat wrestling-ul, poți merge pe una dintre cele două căi: poți fi dezamăgit sau poți fi intrigat, cum a fost și-n cazul meu. Am devenit pur și simplu intrigat de ceea ce se întâmplă. 
Una dintre chestiile mișto la wrestling: nu se opreste niciodată. Show-urile TV, cele cu oameni, nu animații, au maxim 10 sezoane ca să existe, iar un show de wrestling precum Monday Night Raw rulează săptămânal, neîntrerupt, de 22 de ani. Bineînțeles, aici ne referim la show-uri de succes nu „Tânăr și Neliniștit”.
O alta fază mișto la wrestling este faptul că fanii chiar pot decide de multe ori soarta unui personaj. Dacă un personaj este băgat pe gâtul nostru, noi automat vom urâ acel personaj, nu-l vom susține niciodată din cauză că „ei” vor să-l placem. Plus de asta, la wrestling ai reacția fanilor prezenți, în timp ce la un show TV nu poți face nimic, de cele mai multe ori, și lasi scenariștii să strice unele personaje, cum e cazul unor seriale precum „Game of Thrones”. Multă lume a renunțat să se uite la show odată ce-a murit un personaj cheie în primul sezon. La wrestling există un efect de genul „Yin Yang”. Când un personaj dispare, apare altul, ca să compenseze lipsa acelui personaj.
Ideea de bază a acestei postări este următoarea: nu condamnați oamenii doar pentru simplul fapt că se uită la wrestling, și nu-i condamnați că vor să simtă puțină nebunie din când în când. Viața asta are nevoie de putina nebunie vizuală de calitate, iar wrestling-ul e cel mai bun exemplu. Poți vedea cel mai extrem meci posibil, dar poți vedea și cel mai tehnic meci posibil. E paradoxal faptul că manevrele sunt trucate în mare parte, dar totuși apar wrestleri care se retrag din activitate din cauza accidentărilor survenite în timpul meciurilor. Aici putem sa-l dăm exemplu pe Edge, un wrestler care s-a retras exact când nu te așteptai, din cauza accidentărilor la gât, sau pe Corey Graves, un wrestler tânăr, cu un potențial imens, care a ajuns comentator din cauza contuziilor. Unii wrestleri mor în ring. Recent a murit un luptător mexican după un banal dropkick, alții în trecut au murit în alte circumstanțe mult mai grotești.
Wrestling-ul e orice altceva, dar trucat nu, iar wrestling-ul e orice altceva, dar nu wrestling propriu-zis. E un show, e un fel de-a fi, e o combinație între mai multe arte: arta teatrală, arta muzicală și arta luptelor. Dacă aplici pe bune o manevră de wrestling în viața reală, chiar poți face adevărate traumatisme. Sunt curios ce poți învăța dintr-un serial dacă te uiți cap-coadă la el. Eu personal, am învățat să iau părțile bune din wrestling și să le aplic în viata reală. Cel mai bun exemplu este atunci când te simți nedreptățit și tu tot vrei să fii bun în continuare, iar după un timp, te-ai decis să nu mai fii personajul pozitiv, și să devii cel negativ. Iar exemplele pot continua.
Înjurăturile legate de acest articol le aștept la comentarii sau pe ask.fm. 

Hoinăreală plăcută!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Y3dZocA1eII&w=560&h=366]

Lasă un răspuns