Contraband X lansează prima piesă în noua componență

Contraband X este o trupa groove death metal din Piatra Neamț. Aceasta s-a înființat în anul 2017, până la ora actuală având concerte doar la nivel regional, în orașe precum Roman, Suceava, Iași sau Piatra Neamț. Totuși, trupa a cântat în deschiderea unor trupe recunoscute din underground-ul autohton, precum E-an-na sau Truda. A lansat primul material discografic, „Ruins of Mankind„, în martie 2018. EP-ul a fost promovat în cadrul mai multor concerte în Piatra Neamț, Iași și Suceava, precum și printr-o participare la Bucovina Rock Castle.

Anul 2019 va marca lansarea celui de-al doilea material discografic semnat Contraband X. La fel cum a declarat trupa în trecut, va fi o schimbare a stilului muzical. Comparativ cu primul album, acesta va avea elemente predominante din zona metalului progresiv. Exemplele se poate vedea în ultimele lor piese lansate în ultimele 6 luni, „Blind„, respectiv „The End of Sanity„.
Ultima piesă a fost lansată pe 15 aprilie 2019. Este totodată prima producție alături de noul solist, Liviu Ustinescu. Nu este un nume necunoscut al scenei underground autohtone, el fiind în continuare solistul trupei de death metal Rancorum și autorul vlog-urilor metal realizate sub numele de Tanu Index. A mai activat în trecut în formațiile DinUmbra și Funeral Baptism. Nu a fost schimbat niciun membru din trupa Contraband X, dar va fi formată din 6 membrii. „The End of Sanity” reprezintă primul lyric video, acesta fiind realizat de Razvan Raduta de la Oldboy Studio. Conceptul grafic al videoclipului a fost realizat de Andrei Ionut de la DHOPEdesign.

Piesa în sine este înregistrată cu o voce clean din partea lui Liviu Ustinescu, de mix ocupându-se Petre Iftimie, chitaristul trupei Contraband X. De masterizarea piesei s-au ocupat Navi & Andrei Grigore. În viitorul apropiat vor mai urma alte patru piese care vor fi lansate în format single până în luna august, când Contraband X va susține primul concert în noua formulă la festivalul Bucovina Rock Castle.

Pentru mai multe infomații despre Contraband X, intrați pe pagina oficială de Facebook a trupei.

Lasă un răspuns