Contraband X a lansat primul videoclip intitulat „Blind”

Contraband X este o trupa groove death metal din Piatra Neamț. Aceasta s-a înființat în anul 2017, până la ora actuală având concerte doar la nivel regional, în orașe precum Roman, Suceava, Iași sau Piatra Neamț. Totuși, trupa a cântat în deschiderea unor trupe recunoscute din underground-ul autohton, precum E-an-na sau Truda. A lansat primul material discografic, „Ruins of Mankind„, în martie 2018. EP-ul a fost promovat în cadrul mai multor concerte în Piatra Neamț, Iași și Suceava, precum și printr-o participare la Bucovina Rock Castle.

Videoclipul în sine, te induce încă de la bun început într-o stare bizară. Încerci să înțelegi ce legătură ar avea un copil ce merge pe holurile unei clădiri, dar apoi îți dai seama că el este orb în adevăratul sens al cuvântului, simbolizând de altfel titlul piesei. Piesa de peste 7 minute arată toate etapele vieții prin care poate trece o persoană nevăzătoare. Tot videoclipul este interpretabil, poți corela imaginile frenetice cu versurile pieselor cântate de trupă. Având în vedere că este primul videoclip oficial al băieților din Contraband X, este unul extrem de bine realizat. Povestea clipului cu imaginile frenetice reușește să încorporeze imagini inclusiv cu membrii trupei, aceștia apărând în paralel cu povestea omului orb.

Blind” este primul videoclip al trupei și totodată prima piesă de pe următorul album, programat să apară în 2019. Produs de Oldboy Studio și DHOPEdesign, „Blind” vine cu un nou concept grafic și o nouă direcție muzicală, mutând Contraband X în zona metalului progresiv. Piesa „Blind” marchează debutul unei serii de single-uri cu videoclip care vor preceda lansarea noului album, estimat să apară în vara anului 2019. Marchează totodată și prima producție oficială avându-l în componență pe chitaristul Petre Iftimie, cunoscut pentru activitatea din trupele Taine și Illuminati. Inițial, a fost chemat ca invitat special doar pentru piesa „Blind”, dar Petre va rămâne în trupă ca membru permanent și va participa la crearea noului album.

Videoclipul a fost lansat oficial pe 17 Noiembrie 2018, într-un concert ce a avut loc în Spot Bar din Piatra Neamț. Clipul este urcat pe internet din 20 Noiembrie 2018, până la ora actuală având aproape 1400 de vizualizări. La finalul lunii Noiembrie, a fost postat inclusiv un clip de tip „making of”. Este scurt, dar, cuprinde elemente principale ce se pot regăsi și-n videoclipul piesei „Blind„.

Pentru mai multe infomații despre Contraband X, intrați pe pagina oficială de Facebook a trupei.

3 thoughts on “Contraband X a lansat primul videoclip intitulat „Blind”

Lasă un răspuns