Contraband X a lansat piesa „Synthetic Memories”

O alta prezență din zona metal-ului progresiv este Contraband X. Trupa formată inițial aborda ca și stil groove death metal. Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, odată cu lansarea piesei „Blind, prima compoziție ce a avut aceasta nouă direcție muzicală. Au fost inclusiv schimbări de componență în ultima vreme în cadrul trupei. Anul acesta readuce trupa în atenția underground-ului autohton, odată cu lansarea piesei „Synthetic Memories„.

Contraband X, inițial, era o trupă groove death metal din Piatra Neamț. Ca si stil muzical, lucrurile s-au mai schimbat, aceasta începând în ultima vreme să abordeze mai mult muzica din zona metal-ului progresiv. S-a înființat în anul 2017, având concerte doar la nivel regional, în orașe precum Roman, Suceava, Iași sau Piatra Neamț. Totuși, trupa a cântat în deschiderea unor trupe recunoscute din underground-ul autohton, precum E-an-na sau Truda. Primul material discografic a fost „Ruins of Mankind”, ce fost lansat în martie 2018. EP-ul a fost promovat în cadrul mai multor concerte în Piatra Neamț, Iași și Suceava, precum și printr-o participare la Bucovina Rock Castle. În anul 2019, Liviu Ustinescu, cunoscut și sub numele de „Tanu Index”, s-a alăturat trupei. De atunci este solistul principal Contraband X. De altfel, al doilea album al formației, „False Healer” îl are ca și solist principal pe majoritatea pieselor. Acel album a fost lansat oficial pe 25 august 2019. Pe data respectivă, a avut loc primul concert live Contraband X cu Liviu Ustinescu la voce. Acel eveniment a avut loc în cadrul festivalului Bucovina Rock Castle, fiind in deschiderea ultimei zile a acelui festival. Trupa își câștigase prezența în cadrul festivalului în anul 2018, iar în anul 2019 a avut ocazia să fie prima trupă ce a cântat în ultima zi a festivalului. A împărțit scena în ziua respectivă cu trupe românești precum Altar, Nightmarion sau Rock’N’Ghenă, inclusiv cu nume internaționale precum Bloodrush din Bulgaria sau Vola din Danemarca.

Anul 2020 a fost absent din punct de vedere al concertelor live, datorită pandemiei de la nivel mondial. Totuși, au avut loc câteva schimbări de componență. Basistul Ciprian Florea și chitaristul Andrei Afloarei au părăsit formația. Totuși, finalul anului 2020 aduce trupa Contraband X în componență completă, Alex Bălăița devenind oficial basistul trupei. Acesta a fost chitarist în trecut în trupa ieșeană Beauty And The Rat.

Pe 6 martie 2021, a fost lansată piesa „Synthetic Memories„. Este și prima producție a trupei în noua componență și va face parte de pe un viitor album. Noul material semnat Contraband X se va numi „Tranference”. Piesa are parte de un videoclip simplu, cu o inimă anatomică ce se tot colorează pe parcursul piesei. Aceste culori se tot alternează de-a lungul clipului, în funcție de versuri. Nuanțele cu care se colorează nu sunt tocmai naturale, sunt artificiale în esență, definind prezența cuvântului „synthetic” prezent în numele producției. Vocea pe tot parcursul acestei piese este una de tip „clean”, exact ca și ultimele producții ale trupei. Se poate simți inclusiv o influență atmosferică, dar totuși dinamică, simbolizând într-un fel noua direcție muzicală a trupei.

Pentru mai multe detalii legate de Contraband X, vizitați pagina oficială a trupei.

2 thoughts on “Contraband X a lansat piesa „Synthetic Memories”

Lasă un răspuns