Contraband X a lansat piesa „Blue Light”

Contraband X este una dintre puținele prezențe autohtone din zona metal-ului progresiv. Trupa formată inițial aborda ca și stil groove death metal. Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, ultimele productii ale trupei fiind de natură progresivă. În prezent, aceasta lucrează la un nou album, ce se va intitula „Tranference”. Prima producție de pe acest album a fost lansată în primăvara acestui an și se numeste „Synthetic Memories„. A doua producție oficială de pe acest viitor material discografic este „Blue Light” și a fost lansată pe 16 august 2021.

Abia cu această producție nouă începem să ne facem o idee despre viitorul album al trupei Contraband X. Lăsând la o parte faptul că ambele piese lansate de pe acest material sunt din zona progresivă, temele încep să contureze o oarecare poveste. Titlul albumului „Tranference” se traduce „transfer” în limba română. Am putea spune că temele alese sunt de o natură „artificială”. În cele 2 piese, trupa reușește să asocieze teme umane cu niște simboluri care ne duc cu gândul mai mult la o realitate artificială decât una palpabilă sau umană. Inclusiv versurile pieselor ne duc cu gândul la ideea că ar fi totul de natură falsă, virtuală, nicidecum umană. Dacă la prima piesă, „Synthetic Memories„, am avut ca artwork o inimă anatomică artificială, la „Blue Light” avem ca și grafică un cadru simplu, care ne duce cu gândul din prima la o poză făcută cu un aparat de tip Polaroid. E un clip de tip „visualizer”, sugestiv, dar care se menține în tema „sintetică” pe care a început trupa să meargă. Aceasta „poză”, arată ca un un negativ mai degrabă decât ca o fotografie propriu-zisă, la un moment dat începând să se distorsioneze într-o față umană, flancată de o lumină de neon, care ne duce instant cu gândul la titlul piesei. De partea grafică s-a ocupat Alex Bălăiță, basistul trupei Contraband X.

Versurile piesei, din punctul meu de vedere sunt o contopire între ideile sau gândurile umane, redactate ca și cum s-ar pierde între amalgamul de date care ne trimite gândirea către o lume virtuală, cumva „mai bună” decât viața reală. E intrigantă abordarea celor de la Contraband X. „Transference” e posibil să fie un album în care toate piesele să aibă la bază teme umane, dar care se pierd într-un mod „sintetic” sau „artificial”.

Piesa „Blue Light” a fost mixată și masterizată la Grand Way Studio. Pentru mai multe detalii legate de Contraband X, vizitați pagina oficială a trupei.

One thought on “Contraband X a lansat piesa „Blue Light”

Lasă un răspuns