Contraband X a lansat „Bionically Reconstructed”

Contraband X este una dintre puținele prezențe autohtone din zona metal-ului progresiv. Trupa formată inițial aborda ca și stil groove death metal. Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani, ultimele productii ale trupei fiind de natură progresivă. În prezent, aceasta lucrează la un nou album, ce se va intitula „Transference”. Pe 21 martie 2022, „Bionically Reconstructed” a avut premiera, fiind o nouă producție de pe acest viitor material discografic.

„Transference” va reprezenta al treilea material discografic semnat Contraband X. Primul a fost „Ruins Of Mankind”, lansat în anul 2018, urmat de „False Healer”, lansat în anul 2019. De pe noul album, au fost lansate 3 piese. Prima a fost „Synthetic Memories„, urmat de „Blue Light„. „Bionically Reconstructed” este totodată și prima piesă lansată în anul 2022 de Contraband X. Menține în continuare tema de natură „artificială” de care noi, oamenii, începem să depindem. Titlul albumului „Tranference” se traduce „transfer” în limba română. În primele 2 piese, trupa reușește să asocieze teme umane cu niște simboluri care ne duc cu gândul mai mult la o realitate artificială decât una palpabilă sau umană. Inclusiv versurile pieselor ne duc cu gândul la ideea că ar fi totul de natură falsă, virtuală, nicidecum umană. Toate piesele de pe viitorul album conțin o grafică care se poate interpreta ca fiind de natură medicală. Piesa „Synthetic Memories” are o imagine virtuală a inimii anatomice, care tot prinde viață de-a lungul clipului. A doua producție, „Blue Light„, conține imaginea unui om într-o imagine albastră, similară cu cele de la radiografii/proiecții virtuale, mai ales când vine vorba de evaluarea persoanelor bolnave cărora li se dă un anumit diagnostic.

Bionically Reconstructed” am putea zice de la bun început că este un titlu ad literam. Chiar ne duce cu gândul în zona reconstrucțiilor medicale ce implică bionica. Dar, versurile fac diferența. Contraband X a început în ultimele producții să meargă în zona versurilor simbolice, membrii trupei făcând paralele foarte multe între ideea de reconstrucție și sentimentele efemere umane. Ultimele 3 piese au această caracteristică, reproduc sentimentul de moarte a esenței umane, dar totuși vie din punct de vedere biologic. Toate acestea, inclusiv „Bionically Reconstructed„, nu au avut vreun videoclip oficial, doar clipuri sugestive de tip „visualizer” realizate de la Alex Bălăiță, basistul trupei Contraband X. E de apreciat faptul că trupa își construiește piesele în funcție de viitoarea temă a albumului, ceea ce mulți artiști și trupe românești nu fac la ora actuală. Rar avem un album tematic sau conceptual în zilele noastre.

Mixul și masterizarea piesei s-a realizat la Grand Way Studio. Pentru mai multe detalii legate de concerte sau viitoarele producții semnate Contraband X, vizitați pagina oficiala a trupei.

Lasă un răspuns