Confirmările oficiale de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016, și Rock’N’Iași „Open Air” 2016, ce a avut loc în mai 2016. A treia ediție din anul 2016 va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în perioada 27-30 octombrie 2016. Evenimentele vor avea loc pe 2 scene amplasate în „Sala Gaudeamus”, respectiv „Sala Foaier” din incinta Casei De Cultura A Studenților din Iași. Până la ora actuală, au fost confirmate trupele Ska-nk și Coma din România, Equilibrum din Germania, Vulture Industries din Norvegia, Aftermoon din Ucraina și Phase Reverse din Grecia.

Ska-nk este una dintre cele mai apreciate trupe de pop punk din România din ultimii ani. Au totodată influențe diverse din stiluri precum ska, punk, hip-hop sau reggae. Înființați în anul 2010, trupa are la activ doua albume intitulate „Suntem la televizor” lansat în 2011 și „Pe acorduri de vară” lansat în 2015. Au devenit foarte cunoscuți odată cu lansarea piesei „Arată-i c-o iu…„, lansată la finalul anului 2013. Este o trupa foarte populară în rândul publicului tânăr, versurile trupei fiind cu influențe adolescentine, dintre care putem aminti „S-o facem în trei„, „Mama ta„, „Mama lui Andrei” sau „Soare, soare„. Totodată, în concertele trupei Ska-nk se pot regăsi și câteva cover-uri precum „Mergem la mare” de la Candy sau „După blocuri” de la B.U.G. Mafia. Nu este prima prezență a trupei în cadrul festivalului Rock’N’Iași, aceasta participând și-n cadrul ediției din octombrie 2014.

Coma este una dintre cele mai cunoscute trupe din România. Aceștia sunt una dintre primele trupe de rock alternativ din țara noastră, stilul lor evoluând de-a lungul timpului, și având influențe de metal și hardcore. Aceștia au la activ 3 materiale discografice lansate, și multe piese extrem de cunoscute precum „Vezi„, „Chip„, „Un semn„, „Cântă-mi povestea” sau „Coboară-mă-n Rai„. În toamna anului 2016, trupa va lansa cel de-al patrulea album oficial.

Equilibrum este una dintre cele mai populare trupe de folk/viking metal din Germania. Înființată în anul 2001, trupa a devenit rapid cunoscută datorită riff-urilor ce au la baza cântece tradiționale germane, versurile deasemenea fiind inspirate din basme și mitologii germanice. Au lansat primul album de studio în 2005, acesta fiind intitulat „Turis Fratyr„. În 2007 au semnat cu Nuclear Blast, una dintre cele mai cunoscute case de discuri din lume, de atunci aflându-se sub egida lor, lansând albumele „Sagas” în 2008, „Rekreatur” în 2010, „Erdentempel” în 2014 și „Armageddon” în 2016. Majoritatea cântecelor semnate Equilibrum sunt cântate în limba germană, precum „Wirtshaus Gaudi„, „Blut Im Auge” sau „Der Ewige Sieg„, excepții fiind câteva cântece în limba engleză, precum „The Unknown Episode„, „Born to Be Epic„, „Rise Again” sau „Prey„.

Vulture Industries este o trupă de progressive metal din Norvegia. Înființată în 1998, trupa se chema inițial Dead Rose Garden, dar în 2003 și-a schimbat numele, rămânând de atunci Vulture Industries. Din 2003, au lansat 6 materiale discografice, primele trei fiind demo-uri. Ultimul material discografic lansat este „The Tower„, lansat în 2013. Au piese precum „Lost Among Liars„, „The Hound” sau „Pills of conformity„. Trupa revine în România după un an, ultimul concert avându-l în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest din anul 2015.

Aftermoon este o trupa din Kiev, Ucraina, înființată în anul 2012. Aceasta consideră că abordează stilul numit „modern metal”, ceea ce reprezinta o multitudine de stiluri combinate, precum rock alternativ, metal, gothic metal sau crossover. Concertele trupei sunt diferite între ele, niciunul având același playlist. Până la ora actuală, trupa are doar un album lansat în 2016 intitulat „Phase One„. Are piese precum „Enola Gay„, „Dance Around The Fire” sau „Once Again„. Totodată, în playlist-ul trupei Aftermoon se regăsesc și câteva cover-uri, precum soundtrack-ul oficial de la filmul „Hobbit”, „Progenies Of The Great Apocalypse” de la Dimmu Borgir sau „The Devil And I” de la Slipknot.

Phase Reverse este o trupă de heavy metal din Grecia. Înființată în anul 2007, trupa și-a format încă de la început propriul stil, având la baza stilul heavy metal și contopindu-l cu elemente din country blues, hardcore sau groove. Are la activ 3 materiale discografice, „Phase Reverse” lansat în 2009 și relansat în 2011, „Phase II:…And Man Created God„, lansat în anul 2013 și „Phase III: Youniverse„. Au la activ piese precum „Downfall„, „Born To Be Dead” sau ceva mai recent, „WTF„.

Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016 va începe joi, 27 octombrie 2016 undeva după ora 19:00. Prețul biletelor și programul complet urmează sa fie confirmat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Confirmările oficiale de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016

Lasă un răspuns