Confirmarile finale & Programul Rock’N’Iasi „Open Air” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016. În perioada 20-22 mai 2016, festivalul revine, de data aceasta într-un eveniment de tip OPEN AIR. Inițial, festivalul trebuia să aibă loc în Tabăra Ciric, o zona de agrement situată la 6 km de orașul Iași pe malul stâng al lacului Ciric. Locația s-a mutat între timp, la poalele pârtiei de ski aflată în zona Copou a orașului Iași. Până la începutul lunii aprilie se confirmase trupele Alternosfera, E-an-na, Finsterforst, Implant Pentru Refuz, Harmăsar, Gothic și Infected Rain. Ultimele confirmări, și cele finale de altfel sunt GOD, Vrani Volosa, Sinoptik, Beauty and The Rat, Inner Missing, Krepuskul, Busola, The Wax Road, Rubycone, Recursive Delusion, Iron Cross și Seven Hills.

GOD se declară a fi „barbarian metal”. Realistic vorbind, aceștia sunt o trupă de folk metal, cu influențe de pagan și gothic metal. Trupa a luat naștere în Iași, prin anul 1993, inițial chemându-se V.O.M.A, iar stilul abordat era grind metal. N-a durat mult, iar aceștia și-au schimbat denumirea în GOD, lansând în ’94, ’95’ și ’96 trei demo-uri, ultimul fiind cel mai apreciat.  Timpul a trecut și GOD a devenit o trupă destul de apreciată în muzica underground românească.

Muzica lor e inspirată în mod deosebit din istoria poporului român, în special din istoria și mitologia dacă. Aceștia au melodii cunoscute precum „Greuceanul„, „Vodă, Lăpușneanul„, „Hydromel” sau „Licoarea zeilor„.

Vrani Volosa este o trupă de pagan black metal din Bourgas, Bulgaria. Numele trupei vine din bulgara veche și se traduce „păr negru”. Inițial, Hristo, solistul trupei, a fondat trupa ca un proiect de tip „one man band”, înregistrând primele piese alături de câțiva instrumentiști pe la sfârșitul anului 2003, începutul anului 2004. Primul material discografic al trupei a fost EP-ul „Vedi” lansat în anul 2004, într-un tiraj limitat de 120 de copii. Debutul live l-a avut în anul 2005, atunci când au cântat în deschiderea trupei Orphaned Land. Spre finalul anului, trupa și-a lansat primul album intitulat „Where The Heart Burns„, acesta conținând piesele remasterizate de pe EP-ul „Vedi”. Ultimul material discografic al trupei a fost lansat în 2010. Albumul „Heresy” este un album ce combină stilul extrem al trupei cu ritmuri folclorice tradiționale bulgărești, iar datorită acestui album, trupa a reușit să cânte în deschiderea trupei Arkona. Este fără doar și poate albumul ce i-au consacrat pe membrii trupei Vrani Volosa. În concertele lor se pot regăsi piese precum „Sailor Songs„, „All To Ash” sau „Rivalry„. Trupa mai are și câteva cover-uri în repertoriu precum „Among Two Storms” de la Rotting Christ sau „Man Of Iron” de la Bathory.

Sinoptik este o trupă ucraineană de rock psihedelic/stoner metal. Trupa combină versuri delicate cu un sunet extrem de puternic ca intensitate și ritm. Trupa este formată din membrii ce au experiențe muzicale vaste, participând la festivaluri muzicale precum Sziget sau Reading din Marea Britanie. Trupa are piese precum „White Cats„, „Hail„, „Mother Song” sau „Crop Circles„.

Beauty and The Rat este o trupă ieșeana de rock alternativ cu multe influențe metal. Stilul trupei se aseamănă foarte mult cu cel al trupei Godsmack. Trupa a fost înființată în anul 2011, iar de atunci au avut multe concerte în marea lor majoritate pe plan local. Au participat în mai multe rânduri la Rock’N’Iași și au fost cap de afiș în ediția de iarna a festivalului de la începutul anului 2016. Au la activ un album intitulat „Unborn„, ce a fost lansat pe data de 26 februarie 2016  în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition”. Au piese precum „Cigarette burn„, „In treason I fall„, „Smiling Sun” sau „Lake of false desire„.

Inner Missing este o trupă de gothic/doom metal originară din Sankt Petersburg, Rusia. Înființată în anul 2008, trupa cânta inițial doom/death metal, ajungând în cele din urma la ritmuri de gothic metal. Au lansat șase materiale discografice, ultimul fiind „The Sentinel and The Murderer” lansat în anul 2015. Au piese precum „The Sea Of Grey„, „December„, „Coldness” sau „Defeat„.

Krepuskul este una dintre cele mai apreciate formații experimentale din metal-ul romanesc. Cu 11 ani de activitate, trupa a fost numită într-un timp de Metalhead.ro ca fiind „una dintre cele mai muncitoare trupe din Transilvania, cu peste 150 de concerte în doar 4 ani”. Au lansat doar două albume de studio, „Umbre de vise” în 2008 și „Game Over” în 2010. Au la activ piese precum „Hamsters„, „Game Over„, „Dead Inside” sau „Pshychotherapy„.

Busola este o trupă de stoner metal din orașul Chișinău. Trupa s-a înființat în noiembrie 2015, iar în ianuarie 2016 au început să lucreze la primul lor material discografic. Acesta a fost finalizat în februarie 2016; este un EP ce se intitulează „Spiritual Row„, conține 7 piese, șase dintre ele fiind compoziții proprii precum „Spiritual Row„, „Soul Awake” sau „No Calendar„. Au și un cover după piesa „Green Machine” de la Kyuss. Este prima prezență a trupei în cadrul festivalului Rock’N’Iași.

The Wax Road este o trupă de hard rock/blues din orașul Ungheni, Republica Moldova. Trupa și-a făcut debutul muzical pe 1 decembrie 2013, la 3 zile după formarea trupei. Aceasta a participat la un concurs local din orașul Chișinău, unde a ocupat locul întâi. E de menționat faptul că în cadrul acestui concurs, în juriu s-a aflat Igor Dînga, producătorul trupei Zdob și Zdub. Trupa a avut diverse apariții în cadrul diverselor festivaluri și televiziuni din Republica Moldova. Momentan, lucrează la primul lor material discografic, până la ora actuala având lansate piese precum „Let Me Feel„, „Come To Me„, „Love Car” sau „Midnight Girl„.

Rubycone este o trupă de progressive metal/post rock din Republica Moldova. Este o trupă instrumentala, ei neavând solist, înființându-se în anul 2008. Au la activ două materiale discografice, „Pictures For Susceptible Housewives„, lansat în anul 2009 și „Fish-Horse„, lansat în anul 2013. Au participat în aprilie 2016 la concursul Ostring România, desfășurat la Casa de Cultură a Studenților din Iași. Au piese precum „Show Me What You’ve Got„, „Fish Are Breathing Hard” sau „I’m Afraid There’s No Today Anymore„.

Recursive Delusion este o trupă de experimental metal din orașul București. Trupa s-a înființat în anul 2015, stilul ei fiind extrem de asemănător cu cel al unor trupe precum Epica. Piesele au atât părți foarte brutale, atât instrumental cât și vocal, dar și părți lente, soft și cu voce clean. Au debutat live în aprilie 2016, în cadrul unui concert din clubul Quantic Pub 2 din București. Tot în aprilie au participat în cadrul concursului GBOB din Clubul Țăranului din București. Au lansat oficial până în momentul de față doar demo-ul „The Solipsiste„.

The Iron Cross este una dintre cele mai tinere trupe de pe scena muzicală românească din ultimii ani. Trupa a împărțit scena cu artiști precum Trooper, Bucovina sau Nicu Covaci, fostul solist al legendarei trupe Phoenix. Andrei Cerbu, chitaristul trupei a fost finalist într-o ediție a concursului „Românii au talent”, acesta având o expunere masivă. Trupa este nelipsită de la evenimente de tip moto-rock. A lansat până la ora actuală piese precum „Față din povești„, „Be mine” sau „Miracle Band„. Este pentru a doua oară când participă în cadrul festivalului Rock’N’Iași.

Seven Hills este o trupă recent înființată din orașul Iași. Aceștia au avut debutul lor muzical prin piesa „Tragedy” lansată în februarie 2016, primul lor concert avându-l în aceiași perioadă în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition” 2016. Trupa abordează stilul numit metalcore și are piese precum „Masquerade” sau „Old Stories (Brought Back To Life)„. În playlist-ul Seven Hills se regăsește și-un cover după Parkway Drive, mai exact la piesa „Idols and Anchors„.

Programul festivalului este următorul:

Vineri – 20 mai 2016:

 • 21:50 IMPLANT PENTRU REFUZ

 • 20:45 GOD

 • 19:30 E-AN-NA

 • 18:30 SINOPTIK

 • 17:45 SEVEN HILLS

 • 17:00 RECURSIVE DELUSION

Sâmbătă – 21 mai 2016:

 • 21:30 FINSTERFROST

 • 20:00 INFECTED RAIN

 • 19:00 HARMASAR

 • 18:00 VRANI VOLOSA

 • 17:00 GOTHIC

 • 16:00 KREPUSKUL

 • 15:00 tba

Duminică – 22 mai 2016:

 • 21:00 ALTERNOSFERA

 • 20:00 BUSOLA

 • 19:00 INNER MISSING

 • 18:00 BEAUTY AND THE RAT

 • 17:00 RUBYCONE

 • 16:00 THE WAX ROAD

 • 15:00 IRON CROSS

Prețul biletelor este de 10 lei/zi, la intrare fiecare plătitor primind 2 bonuri valorice în valoare de 5 lei. Limita în locație este de 1000 de persoane. Pentru mai multe detalii legate de regulament sau eventuale modificări, intrați pe pagina oficială a evenimentului.