Confirmările finale de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016

Anul acesta, festivalul Rock’N’Iași împlinește 10 ani de existență. Organizatorii festivalului au început deja marcarea acestui eveniment prin Rock’N’Iași „Winter Edition” ce a avut loc în februarie 2016, și Rock’N’Iași „Open Air” 2016, ce a avut loc în mai 2016. A treia ediție din anul 2016 va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, în perioada 27-30 octombrie 2016. Evenimentele vor avea loc pe 2 scene amplasate în „Sala Gaudeamus”, respectiv „Sala Foaier” din incinta Casei De Cultura A Studenților din Iași. Până la ora actuală, au fost confirmate trupele Ska-nk, Coma, Crimena, Guerillas, Beauty and The Rat Satellites și Outstorm din România, Equilibrum din Germania, Vulture Industries din Norvegia, Aftermoon din Ucraina, Phase Reverse din Grecia, Desecrate din Italia și Che-MD din Republica Moldova.

Organizatorii Rock’N’Iași au anunțat oficial confirmările finale din cadrul festivalului. Ultimele 5 trupe confirmate sunt Hteththemeth din Brașov, Brigada Lăpușneanu, B.P.C și Inside din Iași, alături de Sulphur din Norvegia.

Hteththemeth se autocaracterizează ca fiind o trupă de „unhuman music”. Realistic vorbind, e o trupa de avant-garde metal, originară din Brașov, fondată în 1999. Are la activ două materiale discografice intitulate „The Unhuman Split„, lansat în 2013, si  „Best Worst Case Scenario„, lansat pe 1 aprilie 2016 in clubul Fabrica din Bucuresti. A caștigat în 2015, finala Romaniei la GBOB (Global Battle of Bands), aceștia fiind reprezentanții României la GBOB de la concursul intenațional de la Berlin de pe data de 26 mai 2016. În cadrul acestuia, a obținut locul 2, fiind cea mai apreciată trupă din rândul trupelor participante în acea finală. Trupa s-a întors în Germania în vara anului 2016, fiind singura prezență românească ce a cântat la Wacken: Open Air 2016. Și-a făcut prezența și la „Rockstadt Extreme Fest” de la Râșnov, cântând piese precum „Happy to be sad„, „Light Lies” sau „The calm before the end„. Trupa a lansat recent videoclipul piesei „You Are My Last Girlfriend„, o piesă ce se poate regăsi pe ultimul album al trupei, fiind o piesă activă în concertele trupei de ceva ani.

Brigada Lăpușneanu este una dintre cele mai tinere și inovative trupe din Iași. Înființată în anul 2015, trupa s-a axat de la bun început pe combinarea elementelor din muzica rap cu muzica rock. Ea cântă freestyle-uri specifice muzicii rap, singura diferență fiind „negativul”, Brigada Lăpușneanu cântând la instrumente, nefolosindu-se de vreun anumit instrumental. A cântat în deschiderea unor artiști precum Chimie sau Niște Băieți, majoritatea prestațiilor live având loc pe plan local, în orașe precum Iași, Piatra Neamț sau Galați. Are cover-uri după piese rap precum „Unde se termina visele” de la Cheloo sau „Miles” de la Dragonu’ cu Bean MC și Kazi Ploae. Nu sunt cover-uri propriu-zise, Brigada Lăpușneanu reproducând doar instrumentalul, versurile acestor piese fiind compoziție proprie sau freestyle-uri. Până la ora actuala are doar o piesă oficială intitulată „Vorbesc cu tobele„.

Înainte de toate, B.P.C este un acronim pentru „Bem Pe Caiet”. Este o trupă de rock alternativ, cu influențe din punk, funk, ska sau reggae. Membrii trupei sunt originari din Huși, respectiv Iași, aceasta formându-se în decembrie 2015. Nu au multe apariții până la ora actuală, dar cele mai notabile au fost din cadrul festivalurilor Rock’N’Iași „Open Air” 2016 și Open Camp Vaslui 2016. În toamna anului 2016, trupa a participat la semifinala concursului GBOB din Suceava, obținând locul 3 în urma acestuia.

Inside este o trupă ieșeană de rock alternativ înființată în anul 2013. Au avut concerte, majoritatea pe plan local sau în cadrul Rock’N’Iași. În cadrul ediției de Rock’N’Iași din anul 2015, aceștia și-au lansat primul album intitulat „Povești„. Are piese precum „Personal„, „Muza„, „You are ok”, „O fi cerul„, sau ceva mai recent, „Ce nu știi„.

Suphur este o trupa de black/death metal din Norvegia. Înființată în anul anul 1999, este o trupă în care membrii au vaste experiențe muzicale, ei fiind foști sau actuali membrii în trupe precum Gorgoroth, Aeternus, Enslaved sau Vulture Industries. Încă de la bun început stilul muzical al trupei s-a poziționat între black și death metal, având influențe din ambele genuri muzicale. În cei 17 ani de activitate, a lansat 3 albume de studio: „Cursed Madness” în 2007, „Thorns In Existence” în 2009 și „Omens Of Doom” în 2016. Este cunoscută pentru piese precum „Omens Of Doom„, „True Father of Lies„, „Luna Noctiluca” sau „Throne Of Illusion„. Pe lângă concertul din cadrul Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016, trupa va mai cânta și în alte orașe din România, precum Craiova, București sau Timișoara.

Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016 va începe joi, 27 octombrie 2016 undeva după ora 19:00. Prețul biletelor și programul complet urmează sa fie confirmat. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

One thought on “Confirmările finale de la Rock’N’Iași „Indoor Edition” 2016

Lasă un răspuns