Concerte Taking Back August & Hiraeth în zona regională a Moldovei

În perioada 4-6 aprilie 2024, Taking Back August va susține concerte în zona regională a Moldovei. Aceste evenimente fac parte din turneul de promovare al albumului intitulat „Chrysalis”. Până-n prezent, acest turneu a avut concerte în București și Sibiu. Va urma pe 4 aprilie cel din clubul Rocknrolla din Iași, pe 5 aprilie la Casa Veche din Roman, respectiv Art Rock Cafe din Suceava pe 6 aprilie. Toate aceste 3 concerte vor fi alături de Hiraeth, o trupă de metalcore din Iași. Aceste evenimente sunt realizate sub egida Bandbook.ro.

Conform descrierii oficiale, Taking Back August este o trupă de modern metal cu influențe prog/djent originară din București, ce a luat ființă în anul 2020. În primii doi ani de existență, a avut parte de foarte multe experiențe și provocări, cum ar fi participarea la festivalurile „Posada Rock” și „Metal Gates”, iar solistul vocal Alex Precup, a participat și s-a clasat pe locul doi la „Superstar România 2021”. Formația a urcat pe scenă alături de cunoscuta trupă germană Lord Of The Lost sau nume autohtone precum White Walls, Implant Pentru Refuz, E.M.I.L. sau Coma. Până la ora actuală, are doua albume lansate: EP-ul „The Devil’s Crown”, apărut în 2021, respectiv albumul integral de studio „Chrysalis”, aflat în plin turneu de promovare. Taking Back August are piese precum „Shoreline„, „The River„, „Another Day to Live” sau „Omega„.

Hiraeth este o trupă originară din orașul Iași. A fost înființată în octombrie 2015. Inițial, era o trupă de melodic death metal, dar, odată cu schimbarea de componență a avut loc și o schimbare a stilului muzical abordat. A cântat o bună perioadă de timp genul melodic metalcore. Debutul scenic l-a avut în noiembrie 2016, atunci când a cântat în barul The Gate din Iași alături de trupa Serpent Stream. Concertele trupei în marea lor majoritate au fost la nivel local în orașul Iași, în locații precum clubul Underground, The Gate sau club Rocknrolla din Iași, împărțind aceiași scenă cu formații precum E-an-na, Harmasar sau Halmyris. A cântat inclusiv în cadrul festivalului Rock’N’Iași, în edițiile ce au avut loc în anii 2017, respectiv 2018, cântând în aceiași zi cu trupe precum Subliminal Damage, Serpent Stream, Tenebres, The Sixpounder sau Stoned Jesus. Începând cu ianuarie 2019, trupa l-a adăugat ca solist permanent pe Dragoș Ciobanu, fost membru al trupelor Before The Reign și Seven Hills. Acesta, alături de Andrei State, au reprezentat partea vocală a trupei Hiraeth. În noua formulă, a avut 3 concerte în orașele Iași și Chișinău, toate în deschiderea trupei Rotting Christ. Totodată, trupa și-a făcut prezența inclusiv în cadrul festivalului Rockstadt Extreme Fest 2019, fiind una dintre cele mai importante prestații semnate Hiraeth până la ora actuală. În anul 2020, 3 dintre membrii trupei, mai exact Dragos Ciobanu, Andrei Bojoga și Alex Popescu au părăsit trupa. Până la ora actuală, Hiraeth are doar un material discografic, în forma EP-ului „Souls„, ce conține piese precum „Before The Crossroads„, „Rivers” sau „Tomb of Souls„. În anul 2021, a revenit într-o formulă nouă și a schimbat și traiectoria muzicală a trupei. Este în continuare plasată în zona metalcore, dar una extremă în comparație cu piesele lansate anterior, în vechea formulă. În același an a lansat piese noi precumBlack Heart” sau „Der Himmel Braucht Dich Noch Nicht. Recent, Hiraeth a revenit cu o nouă producție intitulată „Walls„, auzită frecvent în ultimele concerte ale formației. Piesa reprezintă și prima producție după reîntoarcerea membrilor vechi, Andrei Bojoga și Alex Popescu. Totodată, este și prima piesă oficială Hiraeth ce-l are pe Cosmin Rotariu la tobe.

Toate evenimentele din Iași, Roman și Suceava vor începe după ora 20:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro. Prețul acestora pornesc de la 32 de lei în Roman și 42 de lei în Suceava. În Iași, biletele de tip early bird s-au vândut, rămânând disponibile doar cele ce pornesc de la prețul de 63 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a trupei Taking Back August sau a celor de la Bandbook.ro.

Lasă un răspuns