Concerte Stema în Underground Pub din Iași

Vineri, 8 martie 2024,, Underground Pub din Iași vă invită la concertul trupei Stema. Intrarea va fi liberă. Aceasta se întoarce în Iași după 3 ani, ultima data cântând în cadrul festivalului Rocanotherworld. Nici de clubul Underground nu e străină. Ultimul concert din această locație a avut loc pe 20 ianuarie 2017, în deschiderea trupei Robin And The Backstabbers.

Stema se autodescrie ca fiind „singura trupă din România care a dezvoltat stilul Surf împletit cu muzica lăutărească veche.” Conform CCS.ro, a fost înființată de Silviu Sanda, care și-a început activitatea muzicală încă din anul 1994, sub tutela lui Cristi Pațurca, cu formația Feedback. Stema s-a format în 2011, cu gândul de a pune în scenã o muzică cu sonorități noi, moderne, dar care să-și tragă seva din rădăcinile ancestrale ale acestor meleaguri, cu versuri proprii sau de la marii poeți ai României: George Bacovia, Mihai Eminescu sau Lucian Blaga. Stema reușește foarte repede să capteze atenția celor mai importante radiouri si televiziuni de cultură din Romania, fiond invitată să cânte la TVR Cultural, Tvr1, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Bucuresti, Radio 3 – Florian Pitiș, Radio Guerrilla, Radio 7,, Radio Tananana, precum si cele mai mari festivaluri si cluburi din țară: Electric Castle, Airfield festival, Rockanotherworld Iași, Evenimentele culturale Costinești-organizate de CCSB, Street Delivery Fest, Femei pe Mătăsari Fest, Out of Office Fest, Zilele Prieteniei,ș.a,  În anul 2013, Stema este invitată să cânte în deschiderea celebrei trupe britanice “The Animals” la Arenele Romane din București. Anii trec în grabă, Stema formând mulți tineri studenți în domeniul muzical și astfel în anul 2017 lui Silviu Sanda i se acordă din partea Casei de Cultură a Studenților București, diploma de apreciere pentru întreaga activitate în calitate de instructor cultural al tinerilor și ca leader al formației Stema. Până în prezent, are 3 albume de studio. Ultimul lansat, „Muzică De Ascultare”, se află în plin turneu de promovare. Este recunoscută pentru piese precum „Săgeata„, „Sharaiman„, „Avere” sau „Răpirea Din Serai„.

Accesul în Underground Pub din Iași va începe după ora 19:00. Intrarea este liberă. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns