Concerte sold-out Trooper în zona Moldovei

În acest weekend, Trooper va susține două concerte cu casa închisă. Primul va avea loc pe 24 martie 2023 în Underground Pub din Iași, următoarea zi aflându-se în Art Rock Cafe din Suceava. Ambele concerte vor fi similare, singura diferență va fi în Iași, unde va cânta Molten Skin în deschidere.

Trooper este fără doar și poate una dintre cele mai recunoscute nume din metal-ul autohton. Totodată este și una dintre cele mai controversate, în mare parte datorită solistului Alin Dincă, un militant constant în ultimii ani împotriva tuturor abuzurilor din viața socială și politică a țării. Lăsând acest aspect la o parte, Trooper s-a impus în muzica autohtona încă din anul 1995, fiind adesea poreclită ca fiind „Un Iris mai mic„. În cei 28 de ani de carieră, a lansat 11 albume de studio, ultimul fiind „Poemele Moldovei„, apărut în anul 2018. La un moment dat, Trooper a avut inclusiv o serie de concerte intitulată „An Iron Tribute”, dedicata trupei Iron Maiden, după care și-a format stilul muzical în mare parte și de unde își are inclusiv numele. În aceste concerte tribut, s-au putut auzi piese precum „2 Minutes to Midnight„, „Aces High”, „The Trooper” sau „Fear of the dark„. Trooper a rămas recunoscută pentru piese precum „Amintiri„, „Două roți” sau „Tari ca munții„, ultima menționată fiind fără doar și poate piesa sinonimă cu numele trupei.

Molten Skin este o trupă ieșeană de stoner rock/doom metal. A fost înființată în perioada pandemiei, în anul 2020. Membrii principali ai trupei au fost de la bun început Vlad Drakee la chitară și Mihai Hrițcan la voce. Majoritatea concertelor au fost la nivel local sau regional, iar în scurta sa existență, și-a făcut simțită prezența în cadrul unor festivaluri ieșene precum Miss URF sau Rock’N’Iași. A mai participat și în anul 2022 la Firfest din zona județului Suceava. Din punct de vedere discografic, nu are niciun album lansat până la ora actuală, dar, membrii trupei lucrează la primul lor EP care se va intitula „Corners of a circle”. Piesele sunt compoziții proprii în mare parte, unele având inclusiv o variantă de studio. Până-n prezent, Molten Skin are piese precum „Breeding on the moon„, „Liquid Stone” sau „Lone Rider„, ultima având inclusiv un videoclip disponibil pe pagina oficială de YouTube a trupei.

Ambele evenimente vor începe undeva după ora 19:00. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina oficială a concertelor. Atât concertul din Iași cât și cel din Suceava au actualizări constante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *