Concerte Nightmarion în zona Moldovei – Lansare single „Clipa”

În perioada 29-30 septembrie 2023, Nightmarion va susține două concerte în zona regională a Moldovei. Primul va avea loc pe 29 septembrie 2023 în clubul Rocknrolla din Iași, în deschidere fiind trupa locală Kröm. Al doilea va avea loc pe 30 septembrie 2023 în Art Rock Cafe din Suceava, orașul natal al formației Nightmarion, în deschiderea acestuia fiind Era Nouă, originara la rândul ei din același oraș. Aceste evenimente au ca scop lansarea piesei „Clipa„. Aceasta a fost lansată pe 28 septembrie 2023 și este realizată în colaborare cu Roxana Amarandi, recunoscută pentru activitatea sa din formațiile E-an-na și Era Divina.

Nightmarion este o trupă de rock alternativ cu influențe metal din Suceava. Înființată în anul 2014, aceasta a început să fie cunoscută pe plan local, cântând în deschiderea unor trupe precum Bucovina sau Dirty Shirt. A cântat inclusiv în cadrul festivalului Bucovina Rock Castle, ultima sa prezență fiind în cadrul ediției din anul 2019. Un alt festival unde și-a făcut simțită prezența a fost „Zilele Nordului”, unde a împărțit aceiași scenă cu trupe precum Șuie Paparude, Basska sau ROA.  Până la ora actuală, are doar un material dsicografic lansat. Acesta este de tip EP și se numește „Mediam Noctem”. Cuprinde piese precum „I’m Walking„, „Lângă mine” sau „Singur în noapte„, „Lumea Lor„, sau „Ultima zi„. Au urmat apoi „Terapie”, lansata la rândul ei pe 5 decembrie 2021. Este însoțită inclusiv de un videoclip oficial și a apărut inclusiv în cadrul emisiunii „Îmi place să LogOut cu Bogdan Șerban” de la Radio Guerrilla. Un an mai târziu apare „Capăt de drum„, aceasta fiind lansată pe 10 noiembrie 2022. Aceasta este realizată în colaborare cu Mihnea Blidariu, unul dintre soliștii formației Luna Amară. Pe 28 septembrie 2023 a lansat „Clipa„, o melodie realizată în colaborare cu Roxana Amarandi, membră a trupelor E-an-na și Era Divina.

Era Nouă a debutat pe scena muzicală din Suceava pe data de 23 iulie 2022 în deschiderea trupei Old Brew Mob, iar de-a lungul timpului, a avut parte de mai multe concerte și susținere din partea publicului atât din Suceava cât și din afara județului. Până în prezent, cel mai important concert din cariera lor a fost la 550 km de casă, la Periam Port, județul Timiș, în cadrul festivalului Rock la Mureș. Aici, membrii trupei s-au bucurat de o experiență inedită și de un public peste așteptările lor. Dar cel mai important este că au reușit să-și ducă muzica și numele în cealaltă parte a țării, legând prietenii noi și învățând care este mersul lucrurilor în cadrul unui festival. A fost fondată în 2020 de către Rareș Catargiu la tobe, Iustin Negrea la chitară ritm și Cosmin Carpiuc la chitară solo. Aceasta a evoluat rapid, alăturându-se ulterior Cosmin Fazekaș la bas și Andrei Rotaru la voce, iar până în prezent au consolidat o componență stabilă și au depus eforturi substanțiale pentru a readuce sunetul autentic al rock-ului în lumina reflectoarelor ale tinerilor din zilele noastre.
În prezent, trupa Era Nouă are în repertoriu nouă piese originale, dintre care sunt publicate: “Dorința – DEMO”, “Capătul Drumului” sau “In the West”. “Singuri pe Plajă” este cea mai recentă mândrie a trupei, fiind o combinație între un instrumental melancolic, dar energic și versuri de dragoste. Această piesă poate fi ascultată pe toate platformele de streaming: Spotify, YouTube sau Apple Music.

Kröm este o trupă ieșeană formată în vara anului 2021. Formarea stilului muzical a avut mai multe surse de inspirație, cele principale fiind din muzica grunge, metal, hard rock și alternative. În primul an de activitate, trupa a reușit să compună șase piese proprii, din varii domenii ale rock-ului. Componența formației este alcătuită din: Roxana la voce, Daniel la chitară lead, Robert la chitară ritmică, Iustin la chitară bass si Dorin la tobe. Și-a făcut prezența în cadrul unor festivaluri locale precum Rock’N’Iași, Artă Tată sau URF Festival. Nu are niciun material discografic sau vreo piesă de studio lansată, ele fiind auzite momentan doar în concertele live.

Accesul publicului în ambele seri va începe după ora 20:00. Biletele se găsesc la intrare în seara evenimentelor la prețul de 30 de lei. Pemtru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a trupei Nightmarion.

Lasă un răspuns