Concerte Delta Pe Obraz în zona regională a Moldovei

În perioada 29 februarie – 3 martie 2024, Delta Pe Obraz va cânta în locații din zona regională a Moldovei. Pe 29 februarie, va susține un concert în Bacău la Restaurantul Savarin, pe 1 martie în Underground Pub din Iași, pe 2 martie în Art Rock Cafe din Suceava și pe 3 martie la Restaurantul Casa Luca din Rădăuți.

Conform RockFM.ro, Delta Pe Obraz s-a format în 2016, la Chișinău, când Gheorghe Gușan și Cristian Chirilă, colegi la actorie, încep să se joace cu poezii pe acorduri de chitară, oscilând sonor între poetry rock și folk. POT Music, concursul pentru tinere talente din Republica Moldova, aduce în peisaj alte două personaje, din zona indie-rock și în scurt timp Delta pe Obraz devine o trupă care începe să se facă remarcată, în deschiderea concertelor Fără Zahăr, Gândul Mîței, Coma sau Luna Amară. Și-a făcut prezența live în marile orașe ale României precum București, Timișoara sau Iași. Are doar un album de studio intitulat „Ritm Color”, aflat în plin turneu de lansare la ora actuală. Este recunoscută pentru piese precum „Moarte„, „Fluturi„, „Epitaf” sau „Copacul„.

Conform descrierii oficiale:

„RITM COLOR” este despre pulsația ta interioară căreia doar tu îi poți da culoare. E despre revenirea la sine prin dezvoltare și acceptare. Nu trebuie să fii ideal, dar trebuie să fii tu.

,,la orice oră târzie
poți găsi
măcar o inimă
care bate-n ritmul tău color
vreau să mă simt o poezie
scrisă pentr-un singur cititor”
(vers din piesa ,,RITMUL MEU COLOR”)

„RITM COLOR” nu-ți oferă soluții, îți oferă opțiunea de a răscoli în tine frica. Frica de a te privi cu sinceritate și de a te recunoaște. Anulează canoanele, luptă cu ele pentru libertatea ta! Întreabă-te dacă vrei să fii liber și cât te-ar costa!

,,mă simt simplu
mă simt o axiomă
de asta nu înțeleg
de ce mi se mai aplică calcule
calcule ale căror rezultat
îl cunosc ori eu ori ei”
(text din INTRO-ul albumului)

Pentru DELTA PE OBRAZ albumul este un studiu asupra propriei identități. Albumul conține atât elemente din copilăria trupei, cu motivele unui rock classic alternativ, cât și elemente care pun temelia unei tranziții în lumea sunetelor electronice. Fiind primul album, s-a mizat pe calitate și nu pe cantitate. Albumul are o dramaturgie bine construită, astfel încât fiecare piesă să devină continuarea precedentei. E și un haos ordonat de 43 de minute.

1. INTRO
2. RITMUL MEU COLOR
3. CARNE
4. ALT NUME
5. CALCI
6. LIMPEDE
7. INVITĂ-MĂ ÎN CASĂ
8. STRIGĂ
9. OUTRO

Casa părintească a acestui album a fost hub-ul artistic DEEPSHEETREC în frunte cu doctorul lor habilitat Andrei GLAVAN. Acolo, muzica DELTA PE OBRAZ și-a căpătat forma, a început a vorbi și iată urmează să înceapă a merge spre tine.

Producția care a pus carne pe scheletele pieselor e semnată de Gheorghe GUȘAN. Apoi a fost îmbrăcată și încălțată în MIX, iar mai apoi încălzită prin MASTERING de către Andrei Glavan – cel mai sensibil doctor văzut vreodată. Dulceața chitarelor a fost făcută din notele culese de Gelu ARGINT pe câmpiile nebuniei lui.

Accesul la evenimente va începe după ora 19:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro. Prețurile pornesc de la 30 de lei în unele locații. Singurul concert unde nu se vând bilete este cel de la Restaurantul Savarin din Bacău, acolo unde intrarea se face pe bază de rezervare. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială de Facebook a formației.

Lasă un răspuns