Concerte Bucium în zona Moldovei – Lansare album „Zimbru Alb”

În perioada 3-4 iunie 2022, Bucium va susține două concerte în zona regională a Moldovei. Primul va avea loc pe 3 iunie 2022, în Art Rock Cafe din Suceava, iar pe 4 iunie 2022, va cânta în clubul Rocknrolla din Iași. Ambele concerte au ca scop promovarea noului album semnat Bucium, intitulat „Zimbru Alb”. La aceste concerte, alături de Bucium, se va afla și Ligia Hojda, voce prezentă în piese de pe acest nou album precum „Cântecul Soarelui„.

Conform descrierii oficiale,
„Ideea care s-a cristalizat la început, în crearea albumului, a fost această galaxie imaginară – a Zimbrului Alb, care să conțină poveștile noastre. Singura piesă deja compusă la acea vreme era „Greuceanu”, o poveste despre furtul Soarelui. Albumul are două coperte conceptuale – piesele „Zimbrul Alb” și „Nirwana”, între care se dezvăluie trei basme populare – „Fata din grădina de aur” – basmul ce a stat la baza Luceafărului eminescian, „Greuceanu” și „Harap-Alb”, alături de „Cântecul Soarelui”, care este de fapt poezia populară „Soarele și Luna”, culeasă de Vasile Alecsandri, care beneficiază de vocea minunată a Ligiei Hojda, „Vânător” – numele popular al constelației Orion și „Drumul Robilor”. Întreg albumul face referiri la Eminescu – prima piesă conține o strofă din „Odă în metru antic”, iar „Nirwana” este de fapt titlul inițial al „Rugăciunii unui dac” și este totodată cheia întregului disc.
Zimbrul alb prezintă conceptul albumului, o invocație și o îmbrățișare a suferinței, a recompunerii după aparenta distrugere a ființei, a botezului focului într-un ego înghețat:
„Zimbrule alb vino din miazănoapte!
În lacrimi de gheață renaște-ne îndat!
Zdrobește-ne-n vieți fără strop de dreptate
Și-n tot acest drum să fim fără de păcat.”

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce. Aceasta s-a înființat în anul 2000 în orașul București. Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Au totodată și inspirații din literatura română, fiind inclusiv referiri la scrieri de-a lui Vasile Alecsandri sau Mihai Eminescu. Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale. Dintre aceste piese putem reaminti  „Sus, la cheia Raiului„, „Maria Doamna (Rareșoaia)”, „Războieni„, sau, ceva mai recent, „Zimbrul Alb” sau „Cântecul Soarelui„.

Evenimentele din Suceava, respectiv Iași, vor începe undeva după ora 20:00. Pe pagina oficială a evenimentului din Suceava nu au fost anunțate prețul biletelor, dar, cel mai probabil, vor fi ca în Iași, unde se găsesc bilete de acces la prețul de 40 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a trupei Bucium.

Lasă un răspuns