Concert Warhymn, Smaé și Mauna Sol în Underground Pub din Iași

Duminică, 27 noiembrie 2022, Underground Pub vă invită la ultimul eveniment metal al acestei toamne din Iași. Pentru prima dată, trupele Warhymn, Smaé și Mauna Sol vor cânta în acest oraș. Toate trupele sunt din underground-ul românesc și au la bază genul black metal.

WarHymn este o trupa de melodic black metal din București. A fost înființată în anul 2019 la inițiativa lui Shavy, funcționând timp de un an și jumătate ca și proiect solo, timp în care lansează albumul de debut „Gnosis”, prin label-ul Narcoleptica Productions. Ca și concept, acel album abordează o tematică filosofică ocultă. Toamna anului 2020 aduce noi membri, iar din proiect solo, WarHymn devine o trupă completă și susține prima apariție live în vara lui 2021. Au urmat apoi o serie de concerte în București și în țară în perioada 2021-2022, timp în care trupa înregistrează în paralel următorul material discografic, de data aceasta în componență integrală. „Cult of Primordials”, a reprezentat următorul material discografic al formației și a fost lansat sub egida casei de discuri Loud Rage Music pe 10 noiembrie 2022. Este un produs conceput să completeze primul disc Warhymn, „Gnosis”, și să îl lege de un alt album integral al trupei, care va fi lansat ulterior. Până în prezent, Warhymn este recunoscută pentru piese precum „Traditions Of The Ancients„, „Ancestral World” sau „Originea„.

Smaé este o trupă de musical black metal, contopită cu mai multe influențe stilistice. Este originară din orașul Iași, unii membri ai trupei făcând parte și din alte proiecte muzicale precum Subliminal Damage. Acronimul ,,Smaé” vine din sintagma maghiară ,,Sötét már az Évad”, care, în traducerea liberă înseamnă ,,anotimpul este deja întunecat”. Abordările lirice conțin tematici precum percepția unilaterală, atonie morală sau asimetria socială. Până în prezent nu are nicio piesă lansată în mod oficial sau vreun material discografic, iar, din punct de vedere al prezențelor live, a susținut doar un singur concert. Acesta a avut loc pe 27 octombrie 2022 în Havana Pub din Focșani.

Mauna Sol are ca origini un proiect instrumental cu influențe black metal, inițiat în primăvara anului 2016, de către chitaristul Marius Licu, membru al trupei brașovene The Thirteenth Sun. Proiectul a fost pus deoparte până în anul 2019, când, în baza câtorva scurte povestiri scrise de George Costan, cel ce va ajunge și vocalistul trupei, un concept nou prindea contur. Acest concept a ajuns să redefinească muzica deja scrisă, materialul devenind strâns legat de una dintre povestiri, descriind suferințele unui om care alege sihăstria în locul vieții confortabile.
În iarna anului 2019, odată cu cooptarea lui George Costan la voce, Ionuț Cățeanu la chitara bass și a doi foști membri Protonyk în persoanele chitaristului Bogdan Itu și toboșarul Andrei Rențea (Pedestrians și Ego Store), ia naștere Mauna Sol. Până în prezent, are piese precum „Agony„, „Temptation” sau „Elegy for the Past„.

Accesul în Underground Pub va începe undeva după ora 19:00. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

Lasă un răspuns