Concert Walk The Abyss & Chaos Cult – Păreri la rece (video)

Acum două săptămâni în clubul Pub S4 din Bacău, a avut loc pentru prima dată concertele trupelor bucureștene Chaos Cult și Walk The Abyss.

Undeva după ora 22:15, a urcat pe scena trupa Chaos Cult. A fost destul de ciudat faptul că trupa intrase pe scenă pe o piesă rap pe fundal. Odată ce-a început concertul, nimeni nu mai băga de seamă acea piesă. Printre primele piese ale serii, s-au putut regăsi „Sacred Torture” sau „Odissey„. Trupa Chaos Cult seamănă mult la stil cu trupe precum Infected Rain sau Jinjer. E genul de trupă metal cu solistă ce poate cânta atât cu voce clean, cât și cu growl-uri. O piesă în care s-a putut remarca vocea clean a lui Didi, solista trupei, a fost „I’m allowed to destroy„. Aceasta piesă a început extrem de violent, dar a avut o parte mai lentă în care era o voce clean. Ultima piesă a trupei a fost „Unconcious„, imediat după piesă auzindu-se pe fundal „Take my breath away” de la Berlin. Abia atunci s-a înțeles și piesa rap dinaintea concertului. Lăsând la o parte genul extrem abordat de Chaos Cult, trupa avea chef de o panaramă pură la sfârșitul prestației lor, Didi coborând de pe scenă și cântând refrenul piesei de la Berlin cu fanii prezenți în fața scenei.

În timp ce Walk The Abyss făceau ultimele probe, Chaos Cult au stat la câteva poze și autografe cu fanii dornici de acest lucru. Didi a fost o prezență destul de plăcută pentru fanii prezenți, ea interacționând cu fiecare-n parte ca între prieteni.

După ora 23:10, Walk The Abyss au urcat pe scena din Pub S4. Au avut un intro destul de lung, trupa stând pe scenă sub o lumină roșie, demonică. Pe fundal se auzea un intro destul de infernal, atmosfera fiind completată de prima piesă intitulată „The Unknown„. Au urmat piesele „Imp of The Perverse„, „1000 Suns” și „Abusive behaviors„. Trupa, comparativ cu alte trupe de death metal, are doi soliști. Sunetul lor se asemăna izbitor de mult cu Six Feet Under, datorita aceluiași timbru vocal și tendința instrumentală a trupei. Pe lângă asta, trupa chiar făcea atmosferă, toți membrii trupei făcând headbang cot la cot cu fanii prezenți. Trupa a cântat aproximativ o ora, una dintre ultimele piese fiind „Go get a bigger shovel„. Cea din urmă este genul de piesă ce-ți rămâne imprimată în minte și probabil, una dintre cele mai bune piese de la Walk The Abyss. Concertul lor s-a terminat undeva după miezul nopții, trupa făcând poze și dând autografe fanilor prezenți.

Având în vedere că trupele sunt relativ necunoscute pe scena muzicală autohtonă, publicul băcăuan, redus la număr, i-a primit cu brațele deschise. Fanii prezenți au rămas cu o impresie plăcută despre trupe, mai ales că au și livrat piese cu o precizie uluitoare, am putea spune. Walk The Abyss și Chaos Cult probabil se vor mai întoarce în viitor în Bacău, dar asta depinde strict de organizatori, fanii îi vor primii cu căldură și data viitoare.

Lasă un răspuns