Concert Vunk – Pareri la rece

Vunk - The Stage Bacau (1)
Vunk - The Stage Bacau (2)

 Marele concert Vunk din „The Stage” s-a stins din viata. Aseara, formatia a reusit sa cante si sa ne incante cu prestatia lor, multumind publicul bacauan. Formatia a stat toata seara la o masa de la intrare, in, nebagandu-i in seama aproape niciunul din club. Insa, au venit fanii, si fanele, si au inceput sa curga valuri de blitz-uri si rauri de autografe. Langa masa formatiei se afla o taraba cu produse Vunk, amplasata strategic fix langa baie (asa cum spuneau membrii formatiei. Concertul a inceput cu putina intarziere, dupa cum a precizat Cornel, vocalistul formatiei, dar, a comentat cineva ceva ?! S-a intamplat. Au inceput din prima clipa, cu „Prajitura cu jeleu”, o melodie care, sincer sa fiu, o asteptam in main-event, mai pe romaneste, mai incolo putin. Concertul a constat in 2 parti, in prima parte cantandu-se piese de dragoste, piese ce au consacrat formatia bineinteles. Printre piesele din prima parte, s-au auzit „Dau alarma”, „Fermecata danseaza” sau „Balada pentru o minune”(piesa de mai sus).

Vunk - The Stage Bacau (3)

In partea a doua, distractie la maxim pentru elevii Liceului „Anghel Saligny” din Bacau. Domnul profesor de engleza, Stefan Ferent, un mare fan al formatiei Vunk (vorba vine, bause shot-uri de tarie inainte), a fost invitat de Cornel (Vunk), sa cante o melodie alaturi de ei. A fost co-vocal la piesa „O ultima dorinta„. Sincer sa fiu, nu stiam de ce rad, de el sau de ilaritatea piesei. Toata lumea l-a aplaudat pe Stefan, pentru prestatia lui plina de suflet, parca el compusese piesa, in halul acesta canta. Dupa ce-a coborat de pe scena, Cornel a zis : „Am inteles ca e profesor de engleza”, dar „The Stage” a replicat : „A fost”. Bineinteles, tot clubul a ras dupa acea replica.

Vunk - The Stage Bacau (4)

Lasand partea amuzanta a serii, la piesa „Artificii pe tavan” chiar au fost artificii pe tavan, formatia pregatind special niste artificii. Dintr-o lumina obscura, am vazut pentru cateva clipe o lumina selenara (adica alba ca mortu’). S-au mai interpretat piese precum „La orice ora” sau „Regele soselelor”.

Vunk - The Stage Bacau (5)

La urma, defapt bis-ul, a fost „Prajitura cu jeleu”. Piesa am cantat-o cot la cot cu domnu’ Profesor, daca ne vedeati dragi hoinari printre litere, spuneati ca suntem frati nu alta. Un lucru ma impresionat profund : am vazut un om in scaun cu rotile la concert. O mentalitate ca a acelui baiat in scaun cu rotile ne-ar trebui si noua, noi mai ales putem face orice. Daca eram intr-un scaun cu rotile, nu mai hoinaream si nu va mai povesteam randurile acestea.
Si uite asa fuse si se duse un alt concert marca „The Stage”. Am auzit zvonuri ca s-ar intoarce in primavara, tot in The Stage. Sincer, chiar cred, pentru ca, daca o formatie ca El Negro se intoarce a 3-a oara  daca nu ma insel in Bacau, si culmea, tot in The Stage (saptamana viitoare e concertul), de ce nu s-ar intoarce si cei de la Vunk. Fanii ii asteapta cu bratele deschise, iar Grolsch-ul e mereu la rece.
Am o singura dezamagire : formatia nu a cantat „Balada lui Clara Secretara”. Defapt e de inteles, melodia nu facea parte din turneu .
Iesind din club, mi-am salutat cu drag fostul meu profesor, defapt, vedeta de drept a serii, si i-am spus : Rehab is for quitters. Hoinareala placuta in continuare…
Sursa fotografiilor : Madalina Rotaru

Lasă un răspuns