Concert Vita de Vie in Pub S4 – Pareri la rece

Au trecut 3 zile de la concertul celor de la Vita de Vie din Pub S4, dar amintirile sunt inca proaspete. La naiba, inca ma mai doare gatul de la cat headbang am facut pe parcursul concertului. Dar sa lasam introducerile tampite si sa trecem la „pareri”…

Am ajuns undeva pe la ora 22:00. Eu imi cumparasem bilet cu 2-3 zile inaintea concertului cu 20 de lei. Cei de la intrare l-au rupt, si mi-au dat o bratara cu „Pub S” pe ea. Subway-ul, pardon, Pub S, e de apreciat la faza asta, pentru ca am fost la ceva concerte in ultimii 2 ani, iar la mare parte dintre aceste evenimente, doar Pub S mi-a dat „bilet” cu evenimentul respectiv. Nu e ca si cum mi-ar fi dat bilet de 20 de lei, dar pe el sa fi scris 10 lei, sau faze de genul asta.

Ca la toate evenimentele mari din Pub S4, imediat dupa intrare era garderoba special amenajata, care costa 1 leu. Dar, trecand de intrare mi-am dat seama de un lucru: clubul parea foarte gol. Adica, nu zic, lume era, dar erau la mese. Pana si eu cu „hoinarii” mei, 2 la numar, mi-am gasit loc la o masa sub scari. M-am uitat asa in jur, sa-mi fac o idee ce fel de lume se afla la acest concert: mare parte erau trecuti de 20-25 de ani. In comparatie cu ultimul concert la care am participat, mai exact cel cu Truda din ianuarie, nu mai erau „pustii” prin preajma.

Mare parte din „pusti” n-au fost la acest concert: ba din cauza ca au fost cu o saptamana in urma la Fara Zahar, ba ca era biletul 20 de lei, si alte motive destul de ambigue la o adica. Am aflat dintr-o sursa sigura ca au fost mai multi oameni la Fara Zahar decat la Vita de Vie. Cred ca la acest concert au fost maxim 125-150 de persoane (cu tot cu staff-ul clubului).

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qQy2ntz8zHw]

Concertul a inceput undeva dupa orele 23:00. Sincer, ma asteptam la asta, si va dau un sfat cu ocazia asta: daca pe un poster scrie ora 20:00, si canta doar o trupa in acea seara, puteti veni linistiti dupa 22:00.
Revenim…
Primele 4 piese din concert au fost de pe ultimul album Vita de Vie, „Fetish”. Aceste piese au fost: „Azi”, „Ca un clovn”, „Fetish” si „Mori”. Personal, din aceste prime 4 piese mi-a placut „Azi”. Incarcatura emotionala mult prea mare in piesa asta, nu de alta.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=c-WX3sQv3HI]

Imediat dupa aceste melodii, baietii de la Vita de Vie au inceput sa cante cateva din piesele lor acustice de pe viitorul album. Acest turneu, „Spunk”, pentru acest scop a fost creat: sa promoveze urmatorul album Vita de Vie, care va fi unul acustic. Acest album va fi lansat pe data de 8 aprilie 2013 din cate stiu.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LdDsqIepa7o]

Piesa „Basul si cu toba mare” este una dintre cele mai bune piese acustice pe care acestia le-au cantat sambata seara. Atat de bine poate suna incat credeai la un moment dat ca e o piesa jazz. Chiar cantam ca prostul imediat dupa concert pe ritm de jazz: „Ma duc sa caut un loc sa ma arunc in cap…”.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wN-T-3Eq3ao]

Dar piesa care rupt normele (vorbind de cele acustice) a fost „Sunetul mai tare”. Dupa cum se poate vedea in fragmentul de mai sus, se poate incinge o sarba fara probleme pe aceasta versiune a melodiei. Oricum, prea tare a fost momentul, cred ca tot barul dansa in momentul refrenului.
Baietii au mai cantat pana la finalul concertului multe din piesele care i-au facut celebrii: „Liber”, „Cu sapa” (folosita destul de rar in concerte), „Sunetul mai tare” (varianta originala), „Ozosep”.
„Vino la mine” ramane una dintre preferatele mele de la Vita de Vie, cu toate ca e un cover dupa N&D. Am fost fericit cand am auzit iar aceasta melodie…
 Singurul pogo al serii a fost la piesa „Basul si cu toba mare”. Au mai fost cateva tentative la piesele „Ozosep” si „Sunetul mai tare”, dar cel mai clar a fost la piesa asta.
Vita de Vie au terminat concertul cu piesa „Praf de stele„, iar imediat dupa concert, o multime de fani au asteptat formatia in culise pentru autografe.
Ca sa nu fie probleme de spatiu pentru fani si formatie, sesiunea de autografe a avut loc la intrare, chiar langa spatiul de „merchandise” al formatiei. Apropo, un tricou cu „Spunk” era 35 de lei, iar pe langa acesta mai puteati gasi disponibile albumele „Egon” si „Fetish”. Sincer, habar n-aveam cat costau CD-urile.
Foarte multa lume a stat si-a asteptat sa faca o poza cu formatia sau sa ieie un autograf de la aceasta…
…ba pe-un poster, pe-un CD, chiar pe mana…

…si bineinteles ca nu se putea sa nu fiu si eu printre acesti fani. Doar ca eu nu am luat autograf pe mana…

Am ramas putin socat cand am aflat ca Sorin Panescu (ex-clape Vita de Vie), nu mai canta in formatie de vreun an de zile. In locul lui a fost „individul” de mai sus. Sincer, habar n-am cum il chema, pentru ca nici pe site-ul Vitei de Vie n-am gasit nimic despre acesta…

Un alt  concert s-a scurs…
Pentru mine a fost al patrulea concert Vita de Vie. Doua dintre ele le gasiti pe acest blog, mai exact cel din octombrie 2010 si ianuarie 2012.
Am fost putin dezamagit ca baietii n-au cantat „Zale de matase” sau „Totata„. Sincer, as prefera oricand „Totata” in loc de „Praf de stele”, mi se pare prea supraapreciata aceasta melodie.
Pana la urmatorul concert: 

Hoinareala placuta !!!

One thought on “Concert Vita de Vie in Pub S4 – Pareri la rece

Lasă un răspuns