Concert Vița De Vie în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Acest articol a fost recuperat de pe site-ul Eragon Vibes/OneVibe. Articolul original a fost scris de mine pe data de 17 Februarie 2015. Ca sa fiu sigur că nu se va pierde, postez din nou recenzia respectivă pe acest blog.

Vineri, 13 februarie 2015, a marcat cel de-al șaptelea concert semnat Vița De Vie din ultimii 5 ani din Bacău. Aceștia s-au întors după aproape un an de pauză, ultimul concert din Bacău fiind pe data de 11 aprilie 2014, în clubul „The Stage„. Exact la intrare, se afla o masă cu produse oficiale ale trupei. Tricourile erau cu „Fenomental” și craniul aniversar de 100.000 de fani pe facebook (40 lei/bucata), pene de chitară și stick-ere cu Vița De Vie (5 lei/bucata), și ultimele 3 albume ale trupei, „Egon„, „Fetish” (10 lei/bucata), și albumul „Acustic” (20 lei/bucata). Dacă ați fi cumpărat un tricou, puteați primi gratis un sticker sau o pană, alegerea era a dumneavoastră.

Până la începerea concertului, s-au putut auzi pe fundalul clubului multe melodii post rock, pe-alocuri putin stoner, precum Stoned Jesus. Într-un final, concertul a început după ora 23:00. Trupa a intrat pe un intro interesant, format preponderent de distorsionarea propriilor instrumente. Trupa a început cu piesa „Azi„. De la prima piesă puteați remarca formula micșorată a trupei aflate pe scenă. Vița de Vie are și-un clăpar, dar acesta a fost bolnav în ultima perioada, și acest lucru a motivat absența sa. Totuși, trupa a avut un sunet mult mai dur fără clapă, aceștia concentrându-se mult pe piese unde clapa a putut lipsi. Piese precum „Zale de mătase„, „Mori„, „Ca un clovn” sau „Fetish” au putut fi reproduse și în absența clapei.

Primul moment mai dur al serii a fost la piesa „Basul și cu toba mare„. La această piesă a avut loc primul mosh-pit al serii, și a fost unul extrem de dur, creându-se o reacție-n lanț, ca la domino. Mulți fani au căzul claie peste grămadă unii peste alții, iar unii nefericiți au avut ghinionul de-a se alege cu o arcadă spartă. Trupa, a continuat repertoriul cu alta piesă dură, „Fraier ca tine„. A fost un moment hilar în timpul melodiei, trupa cântând la un moment dat „Melc, melc” în timpul piesei. Tot în timpul piesei „Fraier ca tine„, s-a putut remarca faptul că Adrian Despot, vocalul trupei, a folosit un megafon pentru a-și distorsiona vocea. E ciudat cum un simplu element precum un megafon poate schimba total o melodie. Acest megafon a mai fost folosit de-a lungul serii, cea mai notabila piesă fiind „Vinolamine„.

Cu toate că ultimul album al trupei se cheamă „Acustic„, concertul din 13 februarie a avut doar 2 piese cu o tentă acustică. Acestea au fost „Liber” și „Praf de stele„. Ultima piesă a serii a fost „Varza„. A fost ciudat faptul că trupa a cântat varianta remixată pe dubstep a piesei, dar, aceasta variantă a piesei a fost primită cu mare căldură din partea publicului. După piesa „Varză„, publicul a strigat în mod frenetic „bis, bis„. Trupa a revenit, iar Adrian Despot a zis „dacă tot ziceți că n-aveți treabă mâine, mai cântăm„.

Ultimele piese ale serii au fost „Ozosep” (singura piesă cântată de pe albumul „Rahova„) și „Sunetul mai tare„. După concert, trupa a stat cu fanii prezenți la autografe, aceștia glumind cu unii dintre ei, care erau cam serioși. Trupa a avut o atitudine extrem de degajată și prietenoasă cu fanii prezenți în culise.

A fost un concert bun, trupa a livrat, și publicul (vreo 250 de oameni) a fost pe măsura așteptărilor. Vița De Vie a marcat din nou Bacăul pe harta concertelor lor, și vor reveni, asta-i sigur.

Poze de la acest eveniment găsiți pe pagina de Facebook a blogului.

Lasă un răspuns