Concert Trooper & Simbolic în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

În prima sâmbată a lunii decembrie 2015, clubul Pub S4 a susținut concertul reprogramat al trupei Trooper. Inițial, concertul trebuia să aibe loc pe data de 31 octombrie 2015, dar, din cauza incidentului din clubul Colectiv, concertul a fost amânat.

Ca și în concertul inițial ce trebuia să aibă loc pe 31 octombrie 2015, trupa Simbolic a cântat în deschidere. Așa a fost și de data aceasta, dar majoritatea uitase de faptul că este o trupă în deschidere. Abia fusese menționată trupa Simbolic. Concertul lor a început la ora 22:00, publicul prezent neștiind cum să reacționeze. Aceștia au început să cânte, stilul trupei fiind unul destul de lent la începutul concertului. Câțiva fani s-au sinchisit să meargă în fața scenei, majoritatea stând la masă. Erau și piesele de așa natură, nu puteai să faci headbang sau să te manifești într-un fel puternic. Cât despre stilul muzical al trupei, nu putem spune că-i rău, ci dimpotrivă. De obicei la concerte, dacă în deschidere e o trupă mică și necunoscută, cum a fost și-n cazul trupei Simbolic, încerci să asociezi stilul lor cu o trupă mai mare. De-a lungul prestației lor, nu putea să asociezi stilul trupei cu o trupă anume. Avea bucăți lente ca din Led Zeppelin, avea părți ceva mai energice ce amintea de trupe ca Iron Maiden, sau chiar Trooper, de ce nu?! Simbolic putem spune că sunt un Trooper ceva mai lent, cu părți mult mai melodice și mai intense. Publicul a început să reacționeze mai intens la trupă odată cu piesa „The Fallen„, primele riff-uri având parte de urale din partea celor prezenți. Probabil era piesa cu care trebuiau să înceapă concertul, probabil ar fi reacționat altfel publicul atunci.

Trupa, cu toate că era emoționată, după cum a spus Horx, solistul trupei, era destul de dezinvoltă pe scenă, nu era chiar intimidată de clubul plin ce se afla în fața lor, chiar dacă acesta mai stătea pe la mese. Aceștia au mai cântat piese precum „Oglinda” sau „Camelot” până la finalul prestației lor. Spre final, publicul chiar era investit în prestația trupei, erau mai mulți în fața scenei decât erau la începutul concertului. Aceștia au coborât de pe scena din Pub S4 după aproape o oră de cântat, fiind aplaudați de fanii prezenți.

După ora 23:00, Trooper au urcat pe scenă. Clubul nu știu dacă era la capacitatea maximă de 150 de persoane, dar în fața scenei se aflau sigur peste 120. Băieții au început cu piesa „Voodoo„, o piesă de pe albumul cu același nume lansat în 2011. Coiotu’, solistul trupei, a avut ceva probleme cu microfonul, dar spre finalul piesei acest lucru s-a remediat. A urmat piesa „Scandal„, probabil singura piesă în care s-a făcut mosh-pit. De obicei la concertele Trooper se făceau mosh-pit-uri, dar, s-a mai redus numărul lor în ultimii ani; publicul chiar voia să le audă piesele, drept dovadă, acesta stătea în fața scenei, făcea headbang și ridica mâinile cu coarne în aer. Înainte de piesa „Anul Șarpelui„, Coiotu’ a făcut o ușoară aluzie la restricția de oameni din incinta clubului; dar, cu toții suntem de acord cu ceea ce a afirmat, „astea-s legile, trebuie să le respectăm„.

A urmat piesa „Două roți„, moment în care toți bikerii prezenți s-au dus țintă spre fața scenei. Aceștia săreau, cântau cu trupa, unii fani chiar cântând în microfonul ce-l întindea Coiotu’ către ei, iar unii își ridicau vestele cu patch ce arătau sigla clubului de motocicliști din care făceau parte. Marea majoritate aveau veste cu „Moldavia Bikers„, singurul club de motocicliști din Bacău la ora actuală.

Pe la mijlocul concertului, Coiotu’ a prezentat trupa, ultimul fiind John, toboșarul trupei. A urmat apoi o mică „bătălie” de vocalize între Coiotu’ și publicul prezent. Cu toții reușeau tonalitățile joase, dar când ajungeau la tonalitățile înalte, aceștia amuțeau pe moment. Apoi s-au format două tabere, partea stângă a scenei fiind de partea lui Balaurul, unul dintre chitariștii trupei, iar în cea dreaptă partea lui Coiotu’. Poziția era perfectă pentru un wall of death, la mijloc fiind liber, dar n-a fost nici pe departe așa ceva. Membrii trupei voiau să vadă care parte poate striga mai tare, în cele din urma câștigând partea lui Balaurul. Imediat după această fază, trupa a început să cânte piese precum „Liceul Cimitir„, „Zi după Zi” sau „Solii Turci„.

Spre finalul concertului, s-au putut auzi piese precum „Vlad Tepeș„, „Nu mai contează” sau „Old school baby„. Finalul concertului a aparținut pieselor „Tari ca munții” și „Strigăt„, piese semnătură unui final de concert Trooper. De câteva luni, trupa încearcă sa abordeze melodii din repertoriul românesc ce i-au făcut să se îndrepte spre rock și să formeze trupa. Una dintre aceste piese a fost „Nunta” de la Phoenix, majoritatea fanilor fiind extaziați când au auzit primele riff-uri de la celebra piesă.

Dacă prestația celor de la Trooper a început cu o piesă de pe albumul „Voodoo„, concertul lor s-a terminat după o piesă aflată pe acest album. Piesa de final a fost „Vino cu mine„, o piesă cântată alături de publicul prezent, trupa bătând palma cu ei, dându-le pene de chitară, bețe de tobă etc. După concert s-a format o coadă imensă la masa celor de la Trooper, ce dădeau autografe și făceau poze cu doritorii de aceste lucruri. A fost unul dintre cele mai bune concerte din Pub S4 din anul 2015. A fost un public demn de concertele mari, nicidecum de 140-150 de persoane, sau câte s-ar fi aflat în seara de 5 decembrie 2015. Marea absență a concertului a fost piesa „Amintiri„, ce n-a fost cântată în seara concertului; trupa pur și simplu a omis piesa, n-a făcut-o cu intenție la felul în care reacționau fanii. Trooper se vor mai întoarce și-n 2016, cel mai probabil; trupa și-a făcut un obicei să treacă Bacăul pe harta concertelor lor.

Poze de la acest eveniment găsiți >aici<

One thought on “Concert Trooper & Simbolic în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Lasă un răspuns