Concert Trooper & Nightmarion în club Underground, Iași – Lansare album „Strigăt: Best of 2002 – 2019”

Vineri, 11 octombrie 2019, clubul Underground din Iași vă invită la un concert semnat Trooper. Formația se întoarce în Iași după aproape 1 an, ultimul concert având loc pe 19 octombrie 2018. La fel ca și data trecută, locația va fi aceiași iar concertul va avea ca scop lansarea unui album. Dacă în 2018, Trooper lansa „Poemele Moldovei”, anul acesta va fi lansat un album de tip „Best Of”. Albumul se intitulează sugestiv „Strigăt”, titlul venind de la piesa ce încheie de obicei concertele aflate sub egida Trooper. Totodată, este de menționat că această piesă se află inclusiv pe albumul „Strigăt: Best of 2002-2019”. În deschiderea evenimentului va cânta trupa suceveană Nightmarion. Aceasta se întoarce în Iași după mai bine de 3 ani, ultimul concert al trupei având loc pe 26 februarie 2016, în cadrul festivalului Rock’N’Iași „Winter Edition” 2016.

Nightmarion este o trupă de rock alternativ cu influențe metal din Suceava. Înființată în anul 2014, trupa a început să fie cunoscută pe plan local, cântând în deschiderea unor trupe precum Bucovina sau Dirty Shirt. A cântat inclusiv în cadrul festivalului Bucovina Rock Castle, ultima sa prezență fiind în cadrul ediției din anul 2019. Un alt festival unde și-a făcut simțită prezența a fost „Zilele Nordului”, un festival unde a împărțit aceiași scenă cu trupe precum Șuie Paparude, Basska sau ROA.  Până la ora actuală, are doar un material dsicografic lansat. Acesta este de tip EP și se numește „Mediam Noctem”. Cuprinde piese precum „I’m Walking„, „Lângă mine” sau „Singur în noapte„, „Lumea Lor„, sau, ceva mai recent, „Ultima zi„.

Trooper este fără doar și poate una dintre cele mai recunoscute nume din metal-ul autohton. Totodată este și una dintre cele mai controversate, în mare parte datorită solistului Alin Dincă, un militant constant în ultimii ani împotriva tuturor abuzurilor din viața socială și politică a țării. Lăsând acest aspect la o parte, Trooper s-a impus în muzica autohtona încă din anul 1995, fiind adesea poreclită ca fiind „Un Iris mai mic„. În cei 24 de ani de carieră, trupa a lansat 9 albume de studio, ultimul fiind „Poemele Moldovei„, lansat în anul 2018. Este de menționat că finalul anului 2019, marchează lansarea primului album de tip „Best of”. Acesta se intitulează „Strigăt: Best of 2002 – 2019”. De-a lungul celor 24 de ani de existență, Trooper a avut inclusiv o serie de concerte intitulată „An Iron Tribute”, dedicata trupei Iron Maiden, după care și-a format stilul muzical în mare parte. În aceste concerte tribut, s-au putut auzi piese precum „2 Minutes to Midnight„, „Aces High”, „The Trooper” sau „Fear of the dark„. Trooper a rămas recunoscută pentru piese precum „Amintiri„, „Două roți” sau „Tari ca munții„, ultima menționată fiind fără doar și poate piesa sinonimă cu numele trupei.

Evenimentul din clubul Underground va începe după ora 21:00. Biletele se găsesc în continuare pe rețeaua IaBilet.ro la prețul de 30 de lei. Pentru mai multe detalii, intrați pe pagina oficială a evenimentului.

2 thoughts on “Concert Trooper & Nightmarion în club Underground, Iași – Lansare album „Strigăt: Best of 2002 – 2019”

Lasă un răspuns