Concert Travka la GuerriLive Radio Session – Păreri la rece (video)

E pentru prima dată când fac „păreri la rece” după o emisiune de la radio.

Acum 2 zile, formația Travka a concertat la emisiunea „GuerriLive Radio Session”. Concertul a fost foarte reușit.
Totul a început cu câteva date biografice spuse chiar de trupă, despre Travka. După spusele lor, ea a fost înființată în Focșani, în mai 2002 având prima cantare. Numele „Travka” vine de la iarba (ierbișoară), cuvântul având origine rusa.

  • Baietii au început cu piesa „Aici sunt eu„. Imediat după piesa, fanii care își spuneau preferințele pe facebook , au corectat formatia, spunand ca ea a avut primul concert pe 24 august 2002. Băieții au răspuns in gluma: „Așa o fi„.

George, vocalistul formației ne-a descris prima înregistrare făcută de formația Travka. Vocea lui a fost înregistrată într-un sifonier, ceea ce mi se pare foarte tare. Improvizație meseriașă!

Fanii cereau insistent piesa „Înger sedat„. Băieții au spus că nu o mai cântă pentru ca e „veche”.
Ei au mai spus ca nu mai cântă în concerte piese precum „Corabia nebunilor” sau „Înger sedat„.

  • A treia piesa din concert a fost o premieră, o piesă fără nume după cum au declarat cei de la Travka.

Imediat după piesă, George(voce) a declarat că acea carte despre viața lui mai are de lucru. Ea se află momentan  sub forma unor scrieri în niște caiete, agende etc.

Bogdan Șerban, gazda emisiunii, l-a intrebat câteva lucruri pe Mizdan, dacă nu mă-nșel, basistul formație. El a spus că asculta audiobook-uri pe drum, și a confirmat că are câteodată atacuri de panică pe scenă.

Imediat după piesa cântată în varianta originală, George ne-a spus, în câteva cuvinte, ceea ce spune cântecul. Este un cântec despre un om care dorește de-a ajunge de la Moscova la Odessa, iar în avionul către destinație îi zâmbește o stewardesă ș.a.m.d.
Câteva fane ale formației de pe Facebook i-au spus lui Bogdan Șerban să-i amintească lui Mizdan despre stage diving. El a spus că a făcut de 3 ori: de două ori a ieșit la perfecție, iar a treia oară a fost un eșec total, pentru că el a „turtit” niște fete.
Tot fanii de pe Facebook, le-au amintit băieților povestea nefericită din Bârlad, atunci când toboșarul s-a ales cu mâna rupta. Ideea e că toboșarul nu mai ținea minte cum și-a rupt-o.

Fanii, ca de obicei, extrem de exigenți, au întrebat membrii formației despre a treia piesă, dacă va afecta sound-ul Travka. Ei au spus ca nu.
Formația a declarat apoi de ce nu cânta prea des în concerte piese de pe primul album „Corabia nebunilor„. George a zis în glumă ca-i plictisit de istorie. Ei au spus că atunci când au înregistrat albumul, Alexei (chitară), a ținut locul toboșarului, iar albumul nu a ieșit chiar pe placul formație. Din cauza asta nu cântă piese precum „Corabia nebunilor” în concerte.

  • A șaptea piesă din concert a fost chiar un cântec de pe primul album: „Urban violent

  • Piesa care a încheiat concertul a fost altă piesa de pe primul album: „Zgârba„.

Concertul a fost unul bun, dar, e trist că din cauza unui eșec mai mult personal al formației, decât al albumului, i-a determinat să nu mai cânte piese foarte apreciate și cerute în concerte. Îmi mențin ideea: piesa „Corabia nebunilor” e cel mai bun hit al formației. E ca și cum Metallica ar renunța la „Enter Sandman„. 
Baftă formației pe viitor, și, așteptăm mai multe concerte bune la GuerriLive Radio Session.

Lasă un răspuns