Concert Toulouse Lautrec la Librăria Art+Design din Iași

Sâmbătă, 12 iunie 2021, librăria Art+Design din Iași vă invită la concertul semnat Toulouse Lautrec. Va fi primul concert din anul 2021 pentru trupă. Acest eveniment este intitulat sugestiv “Revin în 5 minute“, fiind o referință la ultima piesă lansată de Toulouse Lautrec. Aceasta a fost lansată pe 15 aprilie 2021 și conține inclusiv fragmente vocale ale actorului Victor Rebengiuc.

Toulouse Lautrec este o trupă de rock alternativ românească, originară din București. A fost înființată în anul 2009, lansând de atunci 4 albume de studio. Primul a fost “Heroes” și a fost lansat în anul 2011. Al doilea a fost “Extraordinar” și a fost lansat în anul 2013. Al treilea a fost “Dejun Pe Iarbă” și a fost lansat în 2015, iar ultimul este “X”, lansat în anul 2019. În cei 12 ani de existență, Toulouse Lautrec a ajuns un nume recunoscut pe scena muzicală românească, aceasta cântând în cadrul unor festivaluri precum B’Estfest, Rocanotherworld sau Shine Festival. A cântat inclusiv în afara României, în țări precum Republica Moldova, Austria, Franța, Polonia, Ungaria sau Germania. Este recunoscută pentru piese precum “Te Spun“, “Domino“, “Aur” sau “Camera 203“.

Ultima producție, “Revin în 5 minute” nu se află momentan pe niciun material discografic. A fost realizată împreună cu actorul Victor Rebengiuc, vocea acestuia auzindu-se în piesă. Cătălin Rulea, solistul trupei Toulouse Lautrec, a spus următorul lucru despre aceasta piesă:

Când am scris “Revin în 5 minute” (mai 2020) poate ştiam, poate nu ştiam că peste un an aveam să fim tot în acest blocaj al interacţiunii cu publicul, acest blocaj al spectacolului. Cum spunea “the singer”: “The Show Must Go On!”. Suntem în acest moment în care scena pop-culture şi culturală mondială trăieşte un colaps.

“Revin în 5 minute”, întâmplător sau nu, este despre blocajul artistului, al celui care transmite emoţia către consumatorul de artă. Fie că este muzician, actor, performer, păpuşar, circar, mai mult sau mai puţin cultural, mai mult sau mai puţin educat sau educativ, cel care se expune lumii pentru a-i transmite emoţia, de care lumea este însetată precum de o bere rece pe timpul unei veri toride, cel care transmite emoţia are un blocaj emoţional, intelectual, şi el devine un nimeni pentru o scenă.

Ca oameni suntem dependenţi de spectacol, de extraordinar. Această piesă vorbeşte despre artiștii-performeri ca despre nişte oameni, dezbrăcaţi de haina inspiraţiei, dezbrăcaţi de haina puterii de a crede în ei. Aceşti artişti trăiesc în acest moment nişte vremuri în care inutilitatea le este impusă. Revin în 5 minute, 1 an sau 2 ani? Cât poţi rezista fără a se exprima aşa cum s-au obişnuit?
Ce este magic la interacţiunea cu publicul, este necesară?”

Evenimentul din Iași va începe după ora 20:00. Acesta va avea loc în curtea interioară a librăriei Art+Design, pentru un public restrâns. Biletele se găsesc de vânzare în rețeaua online IaBilet.ro la prețul de 50 de lei. În seara evenimentului, biletul va fi de 70 de lei. Accesul în cadrul acestui eveniment se face pe baza unei dovezi scrisă (adeverința de vaccinare, rezultatul scris al testelor) la punctul de acces, care va trebui arătată împreună cu biletul fizic sau electronic. Accesul se face exclusiv pe baza acestor documente, însoțite de un act de identitate valid, în original. Organizatorii evenimentului își rezervă dreptul de a refuza accesul oricărui deținător de bilet care nu prezintă aceste documente împreună cu biletul de acces. Refuzul accesului pe criteriul neprezentării documentelor conexe este considerat o încălcare a regulilor de acces la concert, iar în acest caz biletul se invalidează și nu mai poate fi returnat, schimbat, transmis sau vândut altei persoane.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială a evenimentului.

Leave a Reply