Concert Tiarra în Pub S4, Bacău – Păreri la rece (video)

Acum două săptămâni, în clubul Pub S4, a avut loc pentru prima dată un concert al trupei Tiarra în orașul Bacău.

Undeva pe la orele 22:00, clubul adăpostea vreo 60-70 de fani, în marea lor majoritate fiind persoane tinere. Concertul a început cu proiecția clipului „Pain knows our name” pe scena din Pub S4, și n-a durat mult, că trupa era deja pe scenă. Tiarra a început cu piesele „Cold” și „To feel again„, piese de pe albumul „X„, ultimul material discografic al trupei. Cea mai cunoscută piesă de la începutul  concertului a fost „Pain knows our name„, fanii fiind familiarizați deja cu piesa. Imediat după, trupa a oferit fanilor prezenți shot-uri de Stroh și au aruncat cu căciuli prin public, acestea fiind inscripționate la rândul lor cu celebra marcă de rom.

Trupa a cântat de-a lungul serii piese în principal de pe ultimul lor album, intitulat „X”. Una dintre cele mai aclamate piese și mai dure totodată, a fost piesa „Burn!„, publicul trecând prin toate stările posibile în această piesă. Are părți făcute pentru headbang în mare parte, dar totodată are și o parte lentă, dreamy am putea spune. Printre singurele piese cântate de Tiarra ce nu făceau parte din albumul „X”, s-a putut regăsi „Ielele„, probabil cea mai cunoscută piesă a trupei. A fost cea mai lentă piesă a serii, publicul cântând integral piesa cu trupa.

Cea mai lunga piesă și complexa din punct de vedere instrumental a fost „No more sun„, o piesă de 14 minute. Chiar și trupa a menționat înainte de începerea piesei că „urmează o piesă complexă pentru noi„. Am putea compara piesa asta cu „The Poet and The Pendulum” de la Nightwish, e genul de piesă ce-ți spune o poveste pe instrumentale ce tot diferă de-a lungul piesei.

Concertul trupei a durat aproximativ o oră, „Burn!” fiind printre piesele lor de „bis”. Imediat după, trupa a stat la poze și autografe cu fanii prezenți. Tiarra a făcut un concert destul de reușit, nu au fost faze prea majore care să schimbe soarta concertului. Vă recomand călduros să vedeți trupa live, sună mult mai bine decât în piesele lor de studio. Nu că ar suna rău piesele lor, dar, dac-ar fi să aleg între a asculta trupa acasă sau să o vad live, aș alege a doua variantă, simți altfel piesele lor.

Poze de la acest eveniment puteți găsi pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns